aanmelden
Interface Freeware 183;Anarchy Rythms, Emissary en Kairatune
freeware 24-10-2014 12:10
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Weblinks naar de genoemde items vind je hieronder.

Anarchy Sound Software Anarchy Rythms

Met Anarchy Rythms kun je loops nieuw leven inblazen. Het begint met een soort trancegate stepsequencer, waarmee je een nieuw ritme kunt aanbrengen. Vervolgens wordt de audio verdeeld in vier frequentiegebieden, die afzonderlijk bewerkt worden wat betreft filter, pan, envelope, toonhoogte et cetera. Deze instellingen kun je via grafiekjes regelen en automatiseren via midi. De balans tussen de frequentiegebieden kun je zelf bepalen. Echt spannend wordt het als je aan de parameters het karakter van een bepaalde sound toekent; daarvoor is er een twaalftal presets, gebaseerd op een percussieklank. Dat levert een nieuw ritme op dat getriggerd wordt door (en gemixt wordt met) de originele audio. De opzet is even wennen, maar het is zeer inspirerend om te experimenteren met de presets. De resultaten variëren van een subtiele kleuring van het origineel via heel aparte variaties – ideaal voor breaks en build-ups- tot inderdaad complete anarchie. Een speelse en leuke manier om je loops te verbouwen zonder knippen of slicen, en heel geschikt voor livetoepassingen!

Windows, Mac; 32/64-bit vst-plug-in

 

 

Ignite Amps Emissary

Van de buizen-amp die Ignite Amps maakte voor metalgitarist Ryan Huthnance is een plug-in-versie gemaakt die Emissary heet. Deze virtuele gitaarversterker heeft een clean en een distorted kanaal, elk met hun eigen set knoppen. Het cleane kanaal heeft een driedelige toonregeling en een gainknop. Het leadkanaal heeft een toonregeling met dubbele mid en spannende schakelaars als Deep, Shape en Bright. De klanken die eruit komen zijn absoluut de moeite waard; de vervorming is altijd aangenaam en het blijft muzikaal klinken, ook met extreem ingestelde knoppen. Het is wel echt een metalamp, dus als je het wat beschaafder wilt houden, moet je de gain flink omlaag draaien. Jammer genoeg zitten er geen presets in, maar het is eenvoudig genoeg om zelf de klank bij te stellen. En eigenlijk komt er altijd wel een lekkere sound uit. Op de achterzijde kun je nog het type buis kiezen en de bias-instelling aanpassen. Ignite heeft trouwens ook een prima gratis cab-simulator die NaDR heet.

Windows,

Mac,

32/64-bitvst/au-plug-in

 

Futucraft Kairatune

Kairatune is een monofone synth met vijf oscillators per stem, allemaal met verschillende stemming en fase. Daar komt nog een spreadparameter bij, waardoor je hele brede sounds kunt maken. De oscillator-output wordt bewerkt met twee parallelle filters; een low pass en een high pass, elk met hun eigen envelope. Verder is de opzet wat lastig te ontrafelen, maar dat maakt weinig uit. De sounds spreken namelijk boekdelen. Kairatune houdt het midden tussen een analoge en een wavetable synth, met een klank die soms vet en breed is, en dan weer doordringend en lekker elektronisch. Een beetje verknipt eigenlijk, maar dat is juist het leuke eraan. De effecten – delay, eq en phaser – zijn smaakvol geprogrammeerd; niet overdadig maar heel effectief. Hoogtepunten zijn een hele bijtende maar toch dikke clavinet, heerlijk snerpende leads, volle pads en bassen, en geweldige effectsounds. Veel goede presets dus, en als je aan wat strategische knoppen draait, maak je in een oogwenk zelf prachtige nieuwe sounds.

Windows, Mac; 32/64 bit vst/au-plug-in

 

 

 

Gratis samples

• Een bedrijf met de intrigerende naam AudioPorn heeft een gratis samplepack met 24-bit loops, hits, synths en fx. Het niveau varieert, maar er zit heel wat bruikbaars tussen. Om te downloaden moet je hun Facebook-pagina eerst ‘liken’.

• Van de legendarische Rickenbacker 4001 basgitaar heeft Project 16 het Bass V2 samplepack voor Kontakt gemaakt. Er is maar één klank, maar in Kontakt kun je er nog diverse effecten op loslaten.

• De VibroMaster vibrafoon met 42 24-bit samples is in de vorm van een au/vst-plug-in gegoten, maar het zijn allemaal samples. Maker Alan Vista heeft trouwens ook prima xylofoon- en marimbaplug-ins.

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com