aanmelden
Interface Freeware 184; Anarchy Effects, OBXD en Toned
freeware 28-11-2014 08:11
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Weblinks naar de genoemde items vind je hieronder.

Gratis software: Anarchy Effects, OBXD en Toned
 

 

Anarchy Sound Software Anarchy Effects.

Anarchy Effects is een bundel met vijf hele speciale plug-ins die allerlei bizarre dingen met het frequentiespectrum uithalen. Zo kun je met Spectral Autopan diverse frequentiegebieden verschillende panposities geven en vervolgens de positie én de frequentie moduleren met een lfo. Dat levert spannende stereobeelden op, of zeeziekte! Duizelig word je ook van Corkscrew dat meerdere frequenties moduleert en in- en uitfadet. Harmonic Adder is een pitchshifter die zelf harmonische intervallen creëert op basis van de sterkste frequenties in de bewerkte audio, Length Separator verandert de verhouding tussen transients en sustain, en werkt tevens als autopanner. En tot slot is er Convoluter, waarvan ik niet eens kán beschrijven wat ie doet, maar het is heel apart! Dit zijn erg leuke en spannende plug-ins die je beslist moet uitproberen als je van onvoorspelbare effecten houdt. Activeren van de plug-ins kan met serienummer: DD97-22C9-AE5F-B9A8.

 

Windows/Mac; 32/64-bit; vst-plug-in

 

 

2DaT OBXD

OBXD is losjes gebaseerd op de Oberheim OB-X synth, maar met extra functies. Bij de oscillators is al veel te beleven dankzij de xmod- en sync-funties en unison met spread. Dat levert hele rijke en veelzijdige golfvormen op. Het filter werkt als low, high, of band pass met 12 of 24dB/oct. En het is een van de bestklinkende filters die ik ben tegengekomen, ook met veel resonance. Met de multiknop varieer je traploos tussen 24 tot 6dB/oct, en ook dat levert heel veel klankvariaties op. De twee envelopes zijn razendsnel, wat mooi uitpakt op het filter; pittige resonerende percussieve attacks. Elke stem is afzonderlijk te pannen in het stereobeeld en voor toonhoogte, envelope en portamento kun je random variaties toevoegen. Kortom, de volle warmte die je met Oberheim associeert, maar aangevuld met een pittige elektronische bite die lekker modern aandoet. Een uitstekende synth! De presets moet je apart downloaden, maar draai vooral zelf aan de knoppen!


Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in

 

 

LVC Audio Toned

Toned is een channelstrip met een driedelige equalizer en een high pass-filter. De eq werkt met 6dB/oct filters voor een beschaafde werking met weinig fasevervorming, die vooral van pas komt op de stereo master of een bus. De eq kan ook op het som- of verschilsignaal gebruikt worden, wat allerlei interessante mogelijkheden oplevert. Het high pass-filter heeft een instelbare Q-factor en ook de roll-off is instelbaar. Het werkingsgebied loopt van 10 tot 50Hz. Ook dit filter kun je op het mid- of sidesignaal gebruiken. Het gebruikte analog modeling-systeem zorgt voor een aangename sound, zonder veel bijverschijnselen; ook met de knoppen op extreme standen. Als je de driveknop flink opendraait, kun je nog wat vervorming toevoegen. Handig is ook de levelmeter met peak hold en de karakteristiek van een professionele ppm-meter. Er is ook een uitgebreide versie die TonedPlus heet en $ 65 kost.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in

 

 

Gratis samples

• Joe Stevens alias Bigcat Instruments heeft een enorme collectie gemaakt met alle 128 general midi sounds voor Kontakt Player. Hiervoor gebruikte hij gratis sounds die op internet te vinden zijn, en de kwaliteit is over het algemeen erg goed.


• Ik moest het ook even opzoeken, maar een canjo (nee, niet conjo!) is een supersimpel eensnarig instrument met een houten nek en een blikje als klankkast. Klinkt heel licht en tintelend, met een vrolijk ‘wereldmuziekgevoel’. Embertone heeft er een fraai Kontakt instrument van gemaakt.


Nasa heeft een hele grote collectie opnamen (communicatie, opstijgende raketten, pulserende hemellichamen plus toespraken van John F. Kennedy) uit de Amerikaanse ruimtevaartprojecten openbaar gemaakt. Alle mp3-bestanden zijn rechtenvrij te gebruiken.


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com