aanmelden
Interface Freeware 187: Crio, Line of Legends, Voicemeeter
freeware 07-04-2015 11:04
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Voor weblinks naar de genoemde items, klik op de naam.

Solcita Musico Crio 2.0

Jazeker, ook in Argentinië worden plug-ins gemaakt. Zo heeft Solcito Musica bijvoorbeeld heel veel leuke synths, zoals Crio. Crio is een monofone synth die virtueel-analoog, fm en ringmodulatie gebruikt voor de klankopwekking. Het is eigenlijk een vrij eenvoudige synth, maar hij zit vol met spannende en nieuwe functies. Zo kun je de lfo-golfvorm quantiseren voor exact gestemde modulatie van toonhoogte voor elk van de drie oscillators afzonderlijk, of het filter. Hij heeft een multimodefilter dat je kunt combineren met een kamfilter en hoewel Crio monofoon is, produceert de oscillator drie golfvormen en noise. De envelope kan ook gebruikt worden voor de toonhoogte en met de suboscillator kun je op twee andere golfvormen fm en ringmodulatie toepassen. Al die opties leveren ook echt iets op; hele mooie arpeggio’s met de gequantiseerde lfo; geluiden waarbij met één noot al heel veel te beleven valt en een klankkarakter dat moeiteloos varieert tussen warm analoog en metalig agressief.

Windows; vst plug-in

Extra presets

 

VST4Free Line of Legends

Line of Legends is een drummodule met 47 drumklanken afkomstig van Realdrumsamples.com. Ze zijn verdeeld in acht instrumenten, waarbij vooral de claps, fingersnaps en de vele bekkens en toms erg handig zijn. Voor elk van de acht instrumenten is de klank aan te passen wat betreft punch, release en panpositie. Die instellingen gelden voor alle drums in een instrument, behalve pan en release voor de bekkens. De sounds – vooral de kicks en snares – zijn met name op rap en r&b gericht, maar het is ook een mooie aanvulling op drumkits voor andere stijlen. De noottoewijzing volgt niet de standaard en is ook niet te wijzigen, maar dat heeft ook zijn voordelen. Datzelfde geldt voor het ontbreken van mute groups; dus een open hihat wordt niet afgekapt door een gesloten versie. Let op dat de instrumenten standaard aan verschillende outputs zijn toegewezen. Dit moet je in je daw-mixer goed instellen, anders hoor je enkel de kick.

Windows, Mac; 32/64-bit vst/au-plug-in

 

VB Audio Voicemeeter

Iedereen wil wel eens audio van een filmpje, een game of een Skype-gesprek opnemen in zijn computer. Maar dat blijkt vaak knap ingewikkeld, zo niet onmogelijk zonder allerlei speciale software, en dan nog lukt het niet altijd. Met Voicemeeter is het geen probleem. Na installatie verschijnt het als audiodevice in je computer, en in een mixer/patchbay zijn de diverse audiostromen – drie inputs en drie outputs – op de gewenste manier met elkaar te verbinden. En aangezien het programma wdm, ks, mme en asio ondersteunt, is de Voicemeeter-output in zowat alle applicaties terug te vinden. Maximaal 32-bit en 96kHz audio kun je verwerken, en in de mixer vind je diverse processors als eq, gate, limiter en meer.Zo neem je moeiteloos alle audio uit software en van mic- of line-inputs in de juiste mix op in je daw; of je kunt bijvoorbeeld live een vocalidee over je demo zingen als je via skype met een zanger communiceert.

Windows; 32/64-bits standalone applicatie

 

Gratis samples

 

Liveschool Free synth packs. Liveschool is een Ableton Live training centre, en ze hebben twee multisample synthpacks gemaakt voor Live’s sampleplayer; een van een Roland SH-101 en een van een Korg MS20. Ze hebben ook een aantal gesamplede drummachines voor Live’s drumrack. 

 

Converse Rubber Tracks sample-library. Converse Rubber Tracks is een ‘openbare’ opnamestudio in New York. Vele opnamen die daar gemaakt zijn, zijn nu via internet rechtenvrij te downloaden. Dat betekent enorm veel gitaar, bas, drums, vocal, blazers, keyboards en wat al niet meer, als one-shot sample, loop of stem. En niet van goedwillende amateurs, maar van uitstekende muzikanten. En dat alles overzichtelijk geordend op een fraaie website!

 

Alan Vista Cymbalistic. Van Alan Vista zijn hier al vaker sounds voorbij gekomen, ook al zitten die dan ‘vast’ in een vst/au-plug-in. Cymbalistic bevat uitstekende hihats, een ride, 4x crash en 2x china bekken met instellingen voor release, volume, pan en velocity voor elk bekken afzonderlijk.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com