aanmelden
Interface Freeware 188: Evouyn, Elastik Player, Scratch it!
freeware 13-04-2015 09:33
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Voor weblinks naar de genoemde items, klik op de naam.

Noisebud Evouyn

Evouyn is een vst-plug-in die meet hoeveel laag er in je mix zit, om precies te zijn het percentage van het spectrum onder de 50Hz. Als de plug-in vindt dat er te veel laag aanwezig is, krijg je een waarschuwing te zien. Evouyn werd ontwikkeld in samenwerking met de Saintpid masteringstudio om ervoor te zorgen dat aangeleverde mixen niet enorm veel of juist te weinig laag hebben. In de meeste (home)studio’s is het voor de onervaren producer immers erg lastig om het laag goed in te schatten, omdat de akoestiek en de gebruikte monitors niet optimaal zijn. Bepalen of er te veel of te weinig laag in een mix zit is altijd lastig, maar met behulp van Evouyn, en door te vergelijken met een paar referentietracks, moet het wel eenvoudiger zijn om het laag goed te beoordelen. De basisversie is gratis; voor een kleine donatie krijg je versie 1.5 die betere detectiealgoritmes gebruikt.

 

Windows; vst-plug-in

https://noisebud.wordpress.com

 

Ueberschall Elastik Player

Elastik is een sampleplayer die al eerder in deze rubriek voorbij is gekomen, maar aangezien er een nieuwe gratis soundbank voor is, krijgt ie een tweede kans. Die soundbank is samengesteld uit de diverse libraries voor deze player; grotendeels collecties met uitstekende sounds en loops, van Synth Pop, via Glam Rock en Metal naar Lounge en Deep House. Het leuke aan Elastik is dat er een timestretch/pitchchange engine van Zplane in zit, waardoor bijvoorbeeld loops naadloos aan tempo en toonhoogte aan te passen zijn. En met de Loop Eye heeft Elastik een geweldige tool om loops on the fly te manipuleren; korter of langer maken, variabele repeats, toonhoogte aanpassen, allemaal terwijl de loop perfect in de pas blijft lopen. Een geweldige manier om je loops interactief te gebruiken. Trouwens. ook in de browser kun je de sounds in sync previewen voor je ze laadt. Als je besluit een library te kopen, kun je die meteen in deze gratis player gebruiken.

 

Windows, Mac; 32/64-bit vst/au/aax/rtas-plug-in en standalone

https://www.ueberschall.com

 

 

Z3 Audiolabs Scratch it!

Met Scratch it! kun je audio in je daw inderdaad scratchen! Je gebruikt de plug-in als insert en via een midispoor dat je aan Scratch it! toewijst, kun je scratchen met een midicontroller, bijvoorbeeld je pitchbendwiel. Maar er is meer. Via een met de muis instelbare curve met maximaal zestien punten bepaal je de toonhoogte/snelheids-veranderingen. Op het moment dat je op de stopknop drukt, activeer je de curve. Daarmee kun je heel gevarieerde toonhoogte- en afspeelsnelheidmanipulaties toepassen, die niet zo heel veel met scratchen te maken hebben. De plug-in is ook heel goed bruikbaar voor tapestop- en tapestart-effecten en varispeed-gimmicks. De stopknop werkt helaas enkel realtime, en je moet hem ingedrukt houden om de curve helemaal door te laten lopen. Wel kun je curves opslaan en speelt de audio gewoon weer in de tel verder zodra je de knop loslaat.

 

Windows; 32-bit vst-plug-in

https://www.z3-audiolabs.com

 

Gratis samples

 

99 Sounds Simply Space

De Canadese producer Nigel Good maakte een pakket met prachtige, atmosferische, melodische pads en synthtabs met veel reverb. De 24-bit/48kHz sounds zijn perfect te combineren met allerlei akkoorden in een bepaalde toonsoort, en dus breed inzetbaar. Je krijgt de wav-bestanden, maar ook Kontakt patches. 


ToneVampire gitaar-impulse responses.

44 gratis-impulse responses van de gitaarsounds uit beroemde tracks, grotendeels metal. Deze zijn bruikbaar in Amplitube 3, Guitar Rig 5, ReValver MK III en andere software.


SMM Drums

SMM heeft een mooie collectie 24-bit akoestische drumsounds in diverse bestandstypes; Kontakt (niet de Player-versie), Reaper, SFZ, wave en TX16W. Het zijn heel grote bestanden – veel velocity levels – die je alleen kunt downloaden via een Google Drive-account. Zo’n account kun je gratis aanmaken.Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com