aanmelden
Interface Freeware 195; Thump, TDR Nova, Club Voltage
freeware 24-12-2015 08:12
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam.

Metric Halo MH Thump

Als je maar niet genoeg laag in je bassdrum, baslijn of beatloop krijgt, is MH Thump een perfecte oplossing. Het is een zogenaamde percussive subharmonic synth, waarmee je extra diep laag aan je audio kunt toevoegen. En dat toevoegen is belangrijk, want dit is geen eq die het al aanwezige laag opdraait. Het principe bestaat al lang in de vorm van de beroemde hardware dbx Boombox, maar MH Thump is veel uitgebreider af te regelen. Je kunt de frequentie van de attack (de klik) en van de sustain (de body) afzonderlijk regelen. Verder zijn er eenvoudige envelopes voor het verloop van toonhoogte en volume, en natuurlijk is de balans tussen bewerkt en origineel signaal regelbaar. De mogelijkheden worden nog groter dankzij een tweede laaggenerator met eigen frequentie-instellingen. Daarmee kun je exact het soort laag toevoegen dat het origineel perfect aanvult, of juist niet. Wel voorzichtig gebruiken; er komt sublaag uit dat je niet kunt horen op je monitors!

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au/aax-plug-in

https://mhsecure.com

 

Tokyo Dawn Labs TDR Nova

Nova is een zogenaamde parallelle dynamische equalizer; een combinatie van een eq met een multibandcompressor. Hij heeft vier volledig parametrische eq-banden met keuze uit drie karakteristieken, plus low pass- en high pass-filters. Achter elke eq-band zit een compressor die de output van die eq-band bewerkt. Je bepaalt zelf hoeveel van de vier compressie- en eq-banden je wilt gebruiken. Dat alles levert een relatief complexe set-up op, waarvoor je even tijd nodig hebt om het te overzien. Maar als je de mogelijkheden hebt doorgrond, kun je met Nova allerlei heel lastige problemen aanpakken, zoals vervelende resonanties, irritante signaalpieken op bepaalde frequenties en het dan ook is een prima masteringtool, mede dankzij de mid/side-optie. Daarnaast is het een prima creatief werktuig om (drum)loops te bewerken, en daarbij mag je ook best een beetje freaken met de regelaars, want de plug-in houdt de output altijd min of meer gelijk aan het inputlevel.

Windows/Mac;32/64-bit; vst/au/aax-plug-in

www.tokyodawn.net

 

Noizefield ClubVoltage

Noizefield is een naam die ik niet kende, maar hun ClubVoltage synth is meer dan de moeite waard. De naam maakt al duidelijk dat ze vooral op dance mikken, misschien dat daarom veel presets gebruik maken van uitstekende arpeggio’s en stepsequences. Op de SEQ-pagina zie je dat er ook voor pan, gate, noise, pitch en filter afzonderlijke sequencers zijn. Daarmee is heel veel mogelijk, maar de synth-engine is ook uitstekend op de traditionele manier te gebruiken. De drie oscillators hebben behalve standaard golfvormen een wavetable en met de Syn-functie komen er allerlei spannende golfvormen uit. De ruis loopt altijd mee en heeft zijn eigen filter en volume. Er zijn twee uitstekende filters met diverse karakteristieken en natuurlijk effecten. De sounds zijn bij vlagen overdonderend goed, lekker sappig, soms snijdend en vooral in combinatie met de sequencer heel erg levendig en opwindend. Jammer dat die sequences vast gekoppeld zijn aan een sound.

Windows; 32-bit; vst-plug-in

www.noizefield.com

 

 

Gratis samples

SFZ samples.Nog even terugkomend op de SFZ samples van Freeware 194, iemand die zich JEG noemt heeft een hele hoop klanken gemaakt die hij No Budget Orchestra noemt en van IvyAudio is er een uitgebreid gesamplede Steinway vleugel (ook voor Kontakt). Allemaal te laden in bijvoorbeeld Plogue Sforzando.

www.bandshed.net, www.ivyaudio.com


SampleScience Kontakt sounds. Samplescience geeft o.m. 31 instruments voor Kontakt (niet de Player) weg van analoge en digitale synths, waaronder Moog, Prophet VS, Mopho en Yamaha 


Spunkface drumloops. Bij Spunkface Samplers kun je een hele hoop gratis danceloops downloaden in allerlei genres. Het zijn allemaal 24-bit wavebestanden.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com