aanmelden
Interface Freeware 196; FuzzPlus 3, Crisalys, Blocks Wired
freeware 25-02-2016 08:02
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam.

 

Audiodamage FuzzPlus3

Geen plug-incollectie is compleet zonder een flink arsenaal aan vervormers. Met wat extra bite krijgen instrumenten meer karakter en handhaven ze zich beter in de mix. Een nuttige aanvulling op dat arsenaal is FuzzPlus, dat nu al aan zijn derde generatie toe is. Audiodamage heeft deze versie helemaal herschreven, maar het is nog steeds gebaseerd op een bekend vintage fuzzpedaal, waarvan ze de naam niet noemen. Maakt niet uit want het klinkt prima en FuzzPlus3 biedt ook wat interessante opties. De hoeveelheid vervorming stel je natuurlijk in met de distortknop, maar nieuw is de feedbackregelaar in het distortioncircuit waarmee het allemaal nog wat vieziger wordt. Nuttig is het filter met resonantie dat gebaseerd is op het MS20 filter, en dat mooi de snerp weg kan halen en zo het geheel wat smeuïger maakt. Met Fuzzplus3 kun je gelukkig ook subtiel vervormen of juist een echte vette brei maken. O ja, hij werkt ook in 5.1 en 7.1 surround.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/vst3/au-plug-in

www.audiodamage.com

 

MaxSynths Crisalys

Arpeggiators en sequencers zijn soms zo fundamenteel voor een synth, dat de basissound er bijna door overschaduwd wordt. Ook Crisalys heeft twee ingebouwde stepsequencers en veel presets die daarop gebaseerd zijn, maar de basisklank heeft daar zeker niet onder geleden, want die is erg rijk en gevarieerd. Met drie oscillators met fm, ring-mod en cross-mod is dat niet vreemd, zeker in combinatie met twee prima multifilters en een ruim arsenaal aan lfo’s en envelopes. Dat alles levert mooie rollende en soms bijtende klanken op met een constant veranderend spectrum, waarin de geweldige flanger lekker zijn tanden kan zetten. En die sequencers zijn toch ook heel geslaagd. Soms worden ze gebruikt om een parameter te variëren wat weer extra timbrale variatie oplevert, maar soms ook echt voor de noten en daar zitten toch ook heel wat inspirerende presets bij. Kortom een lekkere sound; van analoog tot digitaal en heel veel bruikbare presets.

Windows; 32-bit; vst-plug-in

www.maxsynths.com

 

Native Instruments Blocks Wired

Blocks Wired is een instrument dat je kunt laden in Native Instruments Reaktor, maar gelukkig ook in het gratis Reaktor Player. Reaktor is een software-instrument waarin je heel verschillende en complexe klankgenerators kunt maken. Het programma bestaat al heel lang, maar heeft nog niets van zijn aantrekkingskracht verloren. En het wordt nog leuker met het gratis Blocks Wired; drie ensembles voor Reaktor die overigens pre-wired zijn, je kunt dus niet zelf verbindingen tussen modules maken, zoals dat normaal gesproken wel kan. Je kunt natuurlijk wel naar hartenlust aan de knoppen draaien van de digital waveform generator, het filter, de lfo’s en alle andere modules. Zo ben je opeens drie fraaie synths met een volle klank rijker; elk met een dertigtal inspirerende presets. En dan is er nog het gratis Mikro Prism en voor wie de smaak te pakken heeft, een flink aantal betaalde instrumenten voor Reaktor.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/vst/au/aax-plug-in en standalone

www.native-instruments.com

 

 

{vet & rood}

Gratis samples

 

ADM Korg Minilogue Ableton Live Pack. Vier 24-bit multisample-instrumenten van de brandnieuwe Korg minilogue voor Ableton Live. Het pakket bevat ook de wav-bestanden. 

99 Sounds Project Exodus. Samplemaker 99 Sounds trakteert ons op 127 fraaie 24-bit, cinematic atmospheres voor Kontakt 5 (demo in playerversie). Inclusief de wav-bestanden. 

VirHarmonic Violin Freebie. VirHarmonic maakt vooral vocal libraries maar ze wagen zich nu ook aan strijkers. Violin Freebie bevat schitterende violen – pizzicato en tempo-synchrone spiccato (ritme met ‘stuiterende’ strijkstok) – voor het gratis UVI Workstation (plug-in en standalone). 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com