aanmelden
Interface Freeware 197; PTEq-X, Snap Heap, Bass Module
freeware 24-03-2016 07:03
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam.

Ignite Amps PTEq-X

Vintage eq’s, zeker die met buizen, zijn erg populair. Er bestaan tal van moderne klonen en ook heel veel plug-ins die met name op de peperdure Pultec EQ gebaseerd zijn. PTEq-X bevat plug-in-versies van maar liefst drie Pultecs, en dat van een bedrijf dat normaal gesproken gitaar-amp-emulators maakt. Dat kan nooit iets zijn, toch? Nou echt wel! Het klinkt verassend subtiel en stevig, met zijdeachtig hoog en sappig laag, en ook het midden is mooi gedefinieerd. Het leuke is dat je drie gelijktijdig bruikbare eq’s in een plug-in krijgt; een MQ5 midrange eq, de beroemde PEQ1A Program Equalizer en het HL3C filter. De opzet is wel anders dan de huidige norm; boost en attenuate voor dezelfde frequentie lijkt idioot, maar biedt juist unieke mogelijkheden. En het filter lijkt onspectaculair, maar loopt zo ver door dat het ideaal is voor lo-fi/telefoonsounds.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in

https://www.igniteamps.com

 

KiloHearts Snap Heap

Het is vaak een hoop gedoe om plug-ins in de gewenste volgorde en ideale routing op de verschillende tracks te zetten. Veel daw’s bieden multipresets en dergelijke, maar KiloHearts heeft met Snap Heap een mooie oplossing bedacht. In dit plug-in framework zitten vier lanes waarin je een onbeperkt aantal plug-ins kunt combineren met individuele gain, pan, mute/solo en wet/dry mix. Omschakelen tussen serieel en parallel is heel eenvoudig, en met ingebouwde lfo’s, envelopes en de midi-input kun je parameters naar keuze in diverse plug-ins tegelijk moduleren. Een totale set-up kan als preset opgeslagen worden en eenvoudig in een andere track of song worden geladen. Erg veel mogelijkheden en comfortabel, maar helaas werkt het enkel met plug-ins (snap-ins) van KiloHearts zelf. Wel krijg je er vijf snap-ins bij (o.m. mooie chorus, limiter en stereo width). Extra snap-ins kun je voor € 17,- per stuk aanschaffen. Snap-ins werken ook als standaard plug-in.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in

https://kilohearts.com

 

Max Synths Bass Module

Bass Module is precies wat de naam aangeeft; een bak met 64 bassounds van akoestische en synthbassen. De plug-in maakt gebruik van samples en verder valt er eigenlijk weinig over te zeggen, behalve dat het heel krachtige bassounds zijn. Het klinkt vol, rond en drukkend, soms wat metaliger of knarsend, maar altijd prima als fundament van je track. Vooral de synthbassen hebben af en toe een heel krachtige attack, waarmee ze moeiteloos door een druk arrangement heen snijden. Er valt vrijwel niets in te stellen, wel zit er een hele aardige chorus op met dubbele speedregelaar voor links en rechts. Volgens de maker zit er een dynamic processor in, maar ik kon niet horen wat die dan precies doet. Maakt niet uit, want de basisklanken zijn uitstekend, en met externe processing kun je alle kanten op.

Windows; 32-bit; vst-plug-in

www.maxsynths.com

 

 

Gratis samples

Sample modern Keys for EDM. Een collectie van 45 mooie Fender Rhodes, als 130bpm 24-bit wave-loops met effecten. 

Alpine Project Brass & woodwinds. Mooie multilayer samples van hoorn, basklarinet en Cor Anglais (soort hobo) voor Kontakt 5 (demo in playerversie). Inclusief wav-bestanden.

Rekkerd sample archive. Heel grote collectie (1,5GB) van diverse sounds, gemaakt door Ronnie van Rekkerd.org met loops. effects, sequences, synths et cetera. 


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com