aanmelden
Interface Freeware 198; F1 Filterbox, Hadron, Cubix
freeware 28-04-2016 14:04
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam.

RAZ Audio F1 Filterbox

Je hebt vast al een hoop filter plug-ins maar voor deze is vast nog wel een plekje te vinden. F1- Filterbox biedt keuze uit 12 of 24 dB per octaaf low-pass, band-pass en high-pass filters. Dat filter met resonantie klinkt prima, hoewel op maximale resonantie zoals vaak wat onnatuurlijk, maar er zijn talloze mogelijkheden om de filterfrequentie te moduleren. Uiteraard kan dat met een lfo die voorzien is van de vier standaard golfvormen en snelheidsregelaar, een tempo lfo met onderverdeling in beats (1/32 tot 32 met Triolen), en een envelope follower waarbij je attack en release zelf kunt bepalen. Deze kun je alledrie tegelijk gebruiken met een positieve of negatieve modulatie en een totaalregelaar voor mod depth. Zo krijg je heel veel dynamische klankmogelijkheden. Filterfrequentie en resonantie kun je met de muis in de grafiek of met draaiknoppen bepalen en uiteraard zijn alle parameters via midi controllers te automatiseren.

Windows; 32-bit; vst-plug-in

https://razaudio.com


 

Partikkel Audio Hadron

Als je van experimenten en circuit bending houdt moet je Hadron beslist uitproberen. Hadron maakt gebruik van granulaire synthese en je kunt er audio mee bewerken of hem als synth inzetten. In een matrix kies je vier granulaire algortimes waartussen je kunt morphen. Als input dienen ingebouwde golfvormen of externe audio en met vier faders kun je parameters besturen. Als insert plug-in is Hadron via midi als synth te gebruiken en desgewenst kan ie tegelijk audio bewerken. Dat levert allerlei fraaie korrelige en knarsende sounds op die letterlijk nergens op lijken. Die zijn dan ook niet allemaal muzikaal bruikbaar, maar altijd leuk om mee te spelen. En als audiobewerker kun je de output altijd nog mixen met het origineel. Werkt prima voor sound fx of om je stem vervormen. Voor 29 Euro kun je ook extra presets voor Hadron aanschaffen.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au en MaxForLive-plug-in

www.partikkelaudio.com/


Psychic Modulation Cubix

Cubix is een 'groove machine' in dit geval een combinatie van een drumsynth met vier synthetische klanken of samples met een baslijn. Elke drumklank heeft zijn eigen stepsequencer, waarbij je ook kunt crossfaden tussen sequences of de beats kunt randomizen. De bassynth heeft drie oscillatoren en een resonerend filter, voor de effecten zorgt een ingebouwde delay. In het begin is het even puzzelen voor je snapt wat wat is, maar als je een paar presets beluistert hoor je meteen dat het de moeite is om hier wat energie in te stoppen. Zowel de drums als de baslijn klinken erg lekker en dankzij de randomizer en sequencefader zit er lekker veel variatie in de groove. Even de patronen aanpassen, wat sounds tweaken en voor je het weet ben je uren verder. En het is niet enkel leuk er komt regelmatig een perfecte basis voor een liedje uit.

Windows; 32-bit; vst-plug-in

www.psychicmodulation.com

 

 

Gratis samples

 

Sample Modern Marching snares Wave en aiff loops van de drumband; paradiddles, roffels, ritmes en crescendo's.

 

 

Sonnis The #GameAudioGDC Bundle. Maar liefst 16 Gb aan effecten, dierengeluiden, ambiances, auto's, wapens etc. in wav-formaat.

 

 

Audiority JGR Studio The Performer 300C.  7 NI Kontakt (ook Player) instruments incl. envelope en filter met geluiden van de Chrysler 300C. Prima bruikbaar als drums, maar ook pads, leads en bassen.

 


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com