aanmelden
Interface Freeware 199: DQ65, EQ1A, PG-8X
freeware 26-05-2016 12:05
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam.

J1000 DQ65

In aflevering 4 van onze workshop Eq in de 21e eeuw ging het over dynamische eq en dynamisch eq'en is precies wat de DQ65 plug-in doet. Op zich is het een standaard vijfbands parametrische eq met extra laag-af en hoog-af filters. Bij de vijf eq banden zien we natuurlijk de gebruikelijke instellingen voor frequentie en Q, maar opvallend genoeg twee gainknoppen in plaats van een; high en low. Deze gains zijn level afhankelijk; de low instelling wordt gebruikt als het signaalniveau laag is, de high als ie hoog is. Frequentie en Q veranderen niet. Belangrijk is de Scale-knop, eigenlijk een soort treshold die de balans tussen high en low gain bepaalt. Het display geeft die balans eveneens aan. Het is allemaal even wennen, maar je kunt er hele interessante en nuttige (en ook heel lelijke!) dingen mee doen, zolang de input maar wat dynamiek vertoont.

Windows; 32-bit; vst-plug-in

www.jovankoncar.com

 

Mellowmuse EQ1A

Weet je wat? We gooien er gewoon nog een eq tegenaan, maar dan een conventioneel type. EQ1A is gebaseerd op de klassieke 60's eq's, de naam refereert natuurlijk aan de legendarische Pultec EQP1A. Deze plug-in waar je tot voor kort nog voor moest betalen, heeft shelving laag en hoog banden, twee parametrische laag-midden en hoog-midden banden, plus een high-pass filter met sweepable Q dat tot 1 kHz doorloopt. Rechtsonder zit nog een outputregelaar met phase reverse knop. Elke band heeft een bypassknop. Dankzij de minimale fasekleuring blijft deze eq ook bij ver opengedraaide gains aangenaam klinken en vanwege de overlapping in het bereik tussen de banden kun je ook stevig ingrijpen. Echt een prettige eq met een warme volle sound die een uitstekende aanvulling of alternatief vormt voor de standaard eq in je daw. En de processorbelasting blijft beperkt, dus je kunt hem probleemloos op een heleboel kanalen gebruiken.

Windows, Mac; 32/64-bit; vst/au/rtas/aax-plug-in

www.mellowmuse.com

 

Martin Lueders PG-8X

Roland's JX8P was in de tijd dat ie uitkwam niet enorm populair, maar nu zou iedereen graag deze analoge polysynth aan zijn arsenaal toevoegen. Gelukkig is er een hele goede virtuele versie die PG-8X heet en die erg goed klinkt. Hij heeft twee oscillatoren met drie golfvormen plus ruis en cross modulation. Het filter klinkt echt uitstekend; warm en vol en met een bijzonder aangename resonantie. Typisch Roland is het extra high-pass filter waarmee je sounds mooi kunt uitdunnen. En over typisch Roland gesproken, de chorus is alles wat je daarvan mag verwachten. Kortom het klinkt authentiek; warm, vol, mysterieus, majestueus en met wat extra bite als dat nodig is. Er zitten diverse mooie presets in, veel meer sounds staan op de site van de maker. Helaas lukte het me niet om ze geladen te krijgen, maar geen nood, zelf programmeren is zeker geen straf.

Windows, Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in

https://sites.google.com/site/mlvst0

 

 

 


Gratis samples

BHK demopack 

395 Wave bestanden uit de samplecollecties van BHK. Ze zijn grotendeels gericht op Drum'nBass, maar de prima bassen drumloops en effecten komen in alle genres van pas.

 

 

Function Loops Label Sampler 

700 mb aan uitstekende effecten, vocals, drumloops, bassen en synths in de vorm van 7 construction kits met midifiles uit het aanbod van FunctionLoops en SHARP. Het zijn allemaal wav-bestanden.

 

 

Anthony Deaton New Horizon Orchestra

Drie uitstekende SFZ samplepacks voor bijvoorbeeld het gratis Plogue Sforzando of ander SFZ-capabele samplers. Je krijgt orchestral percussion plus Steinway en Yamaha vleugels.


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com