aanmelden
Interface Freeware 202: SL Drums 2, TAN, Nero
freeware 29-09-2016 09:09
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam.

Beatmaker SL Drums 2

SL Drums 2 is een drumplayer met acht klanken per drumkit waarvan je volume, panpositie en release van elke sound zelf kunt bepalen. Handig is dat je de release ook kunt controleren door hoe lang je de toets ingedrukt houdt. Voor de hele kit is er nog een reverb en een regelaar voor de toonhoogte. Allemaal niet om wakker van te liggen, maar de kracht zit hem natuurlijk in de beschikbare samples. Dat zijn er heel veel, om precies te zijn 118 kits met 450 samples allemaal afkomstig van de Spaanse sounddesigner Coldman Beats. Verwacht geen realistische hifi sounds, maar wel stevige punchy kicks en snares, cymbals met karakter en wat aardige percussie en oncategoriseerbaar spul. De meeste sounds hebben vooral veel impact en personality en neigen vooral naar rap en RnB. Prima op zichzelf te gebruiken, maar zeker een mooie aanvulling op een akoestische drumlibrary.

 

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au plug-in

https://beatmaker.xyz

Acustica Audio Tan Free

Nee, niks zonnestudio, Tan is een compressor van Acustica audio, dat allerlei non-lineaire convolutie plug-ins maakt op basis van hun Core Aqua engine. TAN is gebaseerd op klassieke analoge VCA compressors, denk dbx met een dosis SSL. De bediening wijst zichzelf; attack, release, ratio en treshold, daar kan iedereen mee overweg. En het klinkt uitstekend; compact, krachtig als een gebalde vuist. Maar van 'shMod' is de functie minder vanzelfsprekend . Dat staat voor shape modification en hiermee kun je de attackcurve variëren. Het voelt aan als een soort delay voor de aannzet van de compressor. Het resultaat in de extreemste stand zijn lekker opgefokte attacks, ongeveer alsof je een met een flinke platvis op een tafelblad slaat. Echt iets om een suffe beat een schop onder de reet te geven. En dankzij de wet/dry mixknop kun je het ook subtiel inmixen.

 

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au/aax plug-in 

 www.acoustica-audio.com

Maxsynths Nero

Nero is een monofone synth met sounds die af en toe aan een tb-303 doen denken, maar dan iets minder freaky. Hij heeft twee synchroniseerbare oscillators en een lekker filter. Maar de sync tussen de oscillatoren heeft iets wat ik nooit eerder ben tegengekomen, deze kan namelijk gemoduleerd worden, door de lfo, de filter envelope of velocity. Die modulatie veroorzaakt prachtige zwiepende boventoonspectra waarmee de klank heel boosaardig wordt. Ideaal voor leads, maar ook bassen worden er mooi dreigend en licht wobbly door. Ook apart is dat je met de lfo's en velocity behalve filterfrequentie ook de resonantie en de filter envelope kunt moduleren. Klinkt allemaal al heel spannend en dan is er nog een flexibele arpeggiator met 64 uitstekende patterns. Er valt aan de noten niks te editten, maar de patronen zijn wel heel inspirerend. Al met al een eenvoudige maar boeiende plug-in met een lekkere sound.

 

Windows; 32-bit; vst plug-in

www.maxsynths.com/

   

Gratis samples

Function Loops/Sampleria Free Sampler

Vijf construction kits met loops, stems, single shots, midifiles en meer voor vijf populaire EDM stijlen uit de collectie van Function Loops. Dat bedrijf biedt zelf ook diverse gratis sounds aan.

 


Auraphonics Essential Drums I kicks

Nog niet genoeg basdrums in je collectie? Met dit pakket heb je er in een klap 500 te pakken. De 24 bit waves samples zijn verdeeld over 11 categorieën zoals 808, vintage en heavy.

 

 

Modular Samples Public Domain

Public Domain is een grote collectie multisamples voor o.m. EXS24, Kontakt en NN-XT van beroemde analoge synths. Je kunt ze vooraf previewen en individueel downloaden. Zoeken kan ook op synthtype.

 


 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com