aanmelden
Interface Freeware 203: Fathom Five, Neutrino, Spash
freeware 26-10-2016 09:10
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam.

Airwindows Fathom Five

Het is een van de lastigste problemen tijdens de mix; heb ik genoeg laag en is het wel het juiste laag? Om de lage frequenties bij te werken zijn er al boomboxen of bass enhancers, en Fathom Five valt in die categorie. Het is een eenvoudige plug-in met een dry/wet-regelaar; een frequentieknop waarmee je het bereik instelt; een SubOctav-regelaar, die een octaaf beneden het bestaande laag toevoegt; en een instelling voor Root Note. Fathom Five werkt als een trein; alles wordt er steviger en voller van. Voor subtiel werk moet je wel de wet/dry-regelaar beschaafd afstellen en opletten dat je geen bakkenvol – nauwelijks hoorbaar – sublaag toevoegt. Maar het werkt ook prima om bijvoorbeeld drums – niet alleen kicks – flink te bewerken. De plug-in kan ook lekker vervormen en een echt vieze hiphopsound maken. En probeer dan eens 100% wet te gebruiken. Klinkt geweldig!

 

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in

www.airwindows.com

Izotope Neutrino

Spectral shaping – het op intelligente wijze aanpassen van de dynamiek over het frequentiespectrum van een signaal – is echt een buzz word. Het is een alternatief voor eq’s en compressors, en je kunt het zien als een aanvulling op die andere processingtrend, transient shaping. Spectral shaping is eigenlijk een subtiele vorm van low ratio-compressie, die voor elk gedeelte van het spectrum anders ingesteld wordt De parameters worden steeds automatisch aangepast aan de eigenschappen van het bewerkte geluid. Izotope houdt zich al een tijd bezig met spectral shaping; zo maakt de dynamic equalizer in Ozone 7 gebruik van 32 frequentiebanden. De instelmogelijkheden van Neutrino zijn relatief beperkt. Er zijn vier modes: Voice, Instrument, Bass en Drum. De hoeveelheid processing bepaal je met de Amount-knop en de Detail-knop regelt de granularity. Gebruik het op individuele sporen voor een meer gefocuste klank met extra presence en druk. Neutrino activeer je met een via e-mail verstuurde code.

 

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au/aax/rtas-plug-in

www.izotope.com

Infected Sounds Splash

Splash is niet echt gemaakt voor liefhebbers van ijle pad-achtige klanken. Deze synth heeft met zijn vier oscillators een spijkerharde attack, waardoor bijvoorbeeld de uitstekende bassounds echt moeiteloos door de mix prikken, terwijl ze toch voldoende gewicht hebben. De leadsounds zijn lekker rauw en laten zich ook prima mixen. De oscillators hebben 42 verschillende golfvormen plus diverse fm-routings, die medeverantwoordelijk zijn voor de krachtige attack. Verder vind je een prima multimodefilter, drie envelopes en twee lfo’s, eveneens met 42 golfvormen. Met die lfo’s kun je bijvoorbeeld ook de fase van de oscillators moduleren of de fm. Op effectengebied vinden we een eq, chorus, distortion en reverb. Dat alles levert stevige sounds op die prima passen in de huidige edm-trends. Maar als je aan de knoppen gaat draaien, blijkt dat er ook veel subtielere en ouderwetse klanken mee te maken zijn.

 

Windows; vst-plug-in

www.noizefield.com

Gratis samples

Audio Animals Metals. Niks leuker dan op metaal te beuken; 112 hits op badkuipen, gastanks, cementmolens en meer, opgenomen met een Zoom H6, voor Kontakt full en als wav-bestand. Audio Animals heeft nog meer leuk spul, zoals claps, beatbox, hondengeblaf et cetera.

 

Red Sky Lullaby Radiophonic Atmospheres. Meer dan 90 lange atmosferische soundscapes, drones en sequences; soms met ritme afkomstig van Red Sky Lullaby. Het zijn allemaal 24-bit wav-bestanden.

 

Hellosamples SUB37. Uitgebreide collectie multisamples van de Moog SUB37 analoge synth voor Ableton Live (9.5+) en NI Maschine (2.4+). Veel bassounds, maar ook leads, drums en fx. De samples zijn allemaal 24-bit wav-bestanden, dus ook te laden met andere sampleplayers en daw’s. 

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com