aanmelden
Interface Freeware 204: Elastik, MiniModular, TransientSplitter
freeware 25-11-2016 11:11
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam.

Ueberschall Elastik

De Elastik player is al eerder voorbij gekomen in deze rubriek, maar er is weer een nieuwe collectie sounds voor deze sampleplayer uit. Hierin zitten 284 loops en samples uit zestien verschillende Ueberschall libraries; van vocals via trash metal en glitch tot jazzlounge. Het leuke aan Elastik is de timestretch/pitchchange engine van Zplane waardoor bijvoorbeeld loops naadloos aan tempo en toonhoogte aan te passen zijn. En met de Loop Eye heeft Elastik een geweldige tool om loops on the fly te manipuleren; korter of langer maken, variabele repeats, toonhoogteveranderingen, en dat allemaal terwijl de loop perfect in de pas blijft lopen. Een geweldige manier om je loops interactief te gebruiken. Trouwens ook in de browser kun je de sounds in sync previewen voordat je ze laadt. De gratis sounds zijn absoluut de moeite waard! Jammer wel dat de vorige gratis soundbanks niet meer online staan.

Windows, Mac; 32/64-bit; vst/au/aax/rtas-plug-in en standalone

www.ueberschall.com

  

 

 

K Brown MiniModular

Met alle aandacht voor de Minimoog kan ook Freeware natuurlijk niet om dit icoon heen. Maar aan purisme doen we niet in de softwarewereld, dus presenteren we de MiniModular! Dit is een interessante Minimoog-variant met veel meer parameters en diverse patch-opties. De opzet is vergelijkbaar, maar er is een multimodefilter, de oscillators hebben vier mixbare golfvormen en er is een oscillator driver waarvan ik nog niet helemaal snap wat ie precies doet. Het spannendst zijn de modulatiepatches die je kunt maken en het feit dat alle modulators positief of negatief kunnen worden gebruikt. Zonder presets of handleiding is het aanvankelijk puzzelen wat precies wat doet, maar ondertussen hoor je allerlei fascinerende sounds voorbijkomen, die meer aan de Modular dan aan de Mini doen denken. Echt iets voor knoppendraaiers. Eigenlijk zou Moog dit gewoon in hardwarevorm moeten uitbrengen! Trouwens die mysterieuze meneer Brown heeft tientallen gratis – Synthmaker – softsynths; van fascinerend tot zinloos.

Windows, 32-bit; vst-plug-in

https://tinyurl.com/jfyaeck

 

ATK TransientSplitter

Transient is een term die je steeds vaker tegenkomt. Een transient (overgangsfase in het Nederlands) is een meestal snelle en relatief abrupte verandering in een klank/golfvorm. De beste voorbeelden zijn de attack en release van een klank, en daar zijn transientprocessors dan ook het meest effectief. Een transientprocessor is eigenlijk een speciaal soort compressor/limiter die attack, release en (indirect) sustain verregaand kunnen beïnvloeden. Als de attack wat sloompjes klinkt kun je hem oppeppen of juist nog wat luier maken en je kunt de uitklank – waarin vaak nogal wat ambience zit – korter maken of juist oprekken. De parameters van ATK TransientSplitter hebben wat cryptische namen, maar als je de plug-in op een drumtrack insert begrijp je al snel wat ie doet. En het werkt erg effectief; je gaat al snel te ver! Let op, hij werkt enkel op mono bestanden.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst-plug-in

www.audio-tk.com

 

 

{vet & rood}

Gratis samples

ELPHNT Shake.

Geen beter smeermiddel voor je groove dan shakers en tamboerijnen. Deze collectie bevat 48 shake- en tambourineloops van 100 en 120bpm, plus one-shot samples. Het zijn allemaal mono 24-bit aiff-bestanden.

 

Audentity Wobble & Future House Kicks & drumloops.

Mooi pakket met maar liefst 167 drumloops (al dan niet met bassdrum), 21 basloops, 91 kickdrums en 18 synthloops. Alle bestanden zijn 16-bit mono waves.

 

• 123Creative Harmonics

Klanken basis van de boventonen van een piano en de impulse response reverb in Kontakt. Dat levert mooie ijle padachtige en atmosferische klanken op. Harmonics is er voor Kontakt (enkel full), maar de 72 samples vind je ook als 24 bit samples in het pakket.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com