aanmelden
Interface Freeware 206: Filterjam, Cassette Drums, Kobalt
freeware 22-02-2017 12:02
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam

Audiothing Filterjam

 

Dikke kans dat je al verschillende filter plug-ins op je computer geinstalleerd heb, maar voor Filterjam is vast nog wel een plekje te vinden. Filterjam klinkt namelijk ietsje anders dan de meeste filters, Dat komt omdat het een heel apart en aangenaam ringmod effect oplevert maar dan niet zo dik opgelegd en vervreemdend. De input wordt in vier banden verdeeld, die opgeteld of vermenigvuldigd worden afhankelijk van hoe de vierstandenschakelaar ingesteld is. Verder is het heel overzichtelijk met emphasis (= resonantie),een mixknop voor parallel processen en een randomizer. Handig is de ingebouwde limiter en wie voor de hoogste audiokwaliteit gaat kan 2 of 4 keer oversampling kiezen. Met filterjam kun je sounds 'klein' maken, een nieuw ritme geven, bepaalde frequentiegebieden benadrukken of ongestemde klanken een toonhoogte meegeven. Een envelope follower ontbreekt, maar je kunt alle knoppen natuurlijk wel automatiseren in je daw. Daarbij laat de kingsize frequentieknop zich snel en nauwkeurig instellen.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au/aax-plug-in

www.audiothing.net

 

 

  

 

BPB Cassette Drums

Als je audio met analoge tape warmer en voller kunt maken, dan kan dat natuurlijk ook met een cassettedeck. Vanwege de ultrasmalle tape krijg je meer en andere compressie en meer bijverschijnselen dan bij tape. BPB heeft daarom sounds uit de drie Roland TR drummachines, 606, 808 en 909 op een cassettetape opgenomen in twee verschillende smaken, warm en hot en een onbewerkte versie toegevoegd. Het resultaat zijn drie plug-ins met vijf tot zeven sounds – soms in verschillende toonhoogtes- waarvan volume en release individueel instelbaar zijn. Je kunt de sounds ook via individuele outputs je mixer binnenhalen. De warm kits klinken lekker 'up front' gecompressed en het hoog en laag is mooi afgerond. De hot kit zit tegen de vervorming aan. Alle drums zijn aanslaggevoelig maar de mate waarin is niet instelbaar. De noot toewijzing is niet standaard maar daar valt mee te leven want er zitten veel mooie sounds tussen

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au/aax-plug-in

https://bedroomproducersblog.com

 


 

Leslie Sanford Kobalt

Terwijl iedereeen zo analoog mogelijk lijkt te willen klinken gaat Kobalt terug naar de digitale synths van de jaren 80. Daarin werden vaak samples of digitale golfvormen als oscillator gebruikt die vervolgens met filters en envelopes te lijf worden gegaan. Kobalt heeft twee oscillatoren met een twintigtal golfvormen/samples waarvan je de pulsbreedte en toonhoogte kunt moduleren met de lfo's of envelopes. Dat gaat vervolgens door een resonerend multimode filter en uiteindelijk door effecten als overdrive, pan, chorus en delay. Er komen erg mooie 'analoge' klanken uit, de pads, strings en leads zijn niet te versmaden, maar natuurlijk ook de bellen, stemmen, orgels en blazers waar we indertijd zo gek op waren. Ze zijn indertijd ook wel wat uitgemolken, maar ik hoor toch veel sounds die me bevallen in dit tijdperk van analoge idolisering. Het zit klankmatig ergens tussen de Roland JV's en een Ensoniq ESQ in.

Windows; 32/64-bit; vst-plug-in

www.lesliesanford.com

 

 

 

 

Gratis samples

SoundBetter Singers

Het valt niet mee om aan mooie backing vocals te komen, dus Singers is een buitenkansje. Meer dan 1 gig aan perfect gezongen en geloopte oohs en aahs voor Kontakt (niet de Player)

 

Lucid Samples Free Vocals

Een pakketje met allerlei kreten, sounds, loops en stemeffecten uit de Lucid collectie als wave bestanden.

 

 

Samplism Freebee's

Banks voor Kontakt (niet de Player) met solostem, mellotron, Massive bassen, steinway vleugel, gitaar, sax en nog veel meer.

 


Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com