aanmelden
Interface Freeware 207: Vinyl,KR5, Noisetar
freeware 23-03-2017 15:03
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van de website.
Om de software te downloaden klik je op de naam

Izotope Vinyl

De oplettende lezer weet dat dit al een heel oude plug-in is, maar Izotope heeft hem opnieuw uitgebracht. Een echte rerelease dus. En dat is een goed idee, want de sound van vinyl is nog steeds actueel. Of beter de bijverschijnslen van vinyl want deze plug-in maakt de bijgeluiden na van een versleten plaat; stof, brom, slijtage, rumble en wow en flutter. De hoeveelheid van al deze zaken kun je bepalen met faders en het type warping is eveneens instelbaar. Maar ook de klankkleur kun je regelen met een draaiknop die van 1930 tot 2000 loopt; hoe ouder hoe beneperer! Erg leuk is de spin-down knop waarmee je het effect krijgt van een tot stilstand komende platenspeler. Jammer dat daar verder niks aan af te stellen is en een spin-up ontbreekt. Niet getreurd want met Vinyl kun je je eigen tracks exact de juiste dosis geloofwaardigheid geven. Wel even het serienummer meepikken als je downloadt!

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au/aax/rtas plug-in

www.izotope.com

 


 

  

 

Krakli KR5

KR5 is een drummachine, maar zonder samples en ook geen TR x0x sounds. KR5 is een drumsynth met echte volle smeuïge drumsynthklanken met een lekker breed frequentiespectrum en veel dynamiek. Eigenlijk zijn er vijf synths die je aan een bepaalde noot kunt toewijzen. Elke sound heeft flink wat instelbare parameters, maar andere dan je normaal tegenkom; harmonics, shrill, ring, width en drive bijvoorbeeld. Daarmee kun je heel veel kanten op als het om sound gaat. Verder kun je ruis bijmixen, waarbij ook het een en ander instelbaar is en is er een ingebouwde delay en een galm. Je kunt de vijf sounds via midi bespelen of je gebruikt de ingebouwde stepsequencer, die desgewenst sync met je daw start. Er zitten al diverse sounds en drumpatronen in, wel vaak met onlogische noottoewijzingen, dus daar moet je even induiken. KR5 is een mooie aanvulling op alle bestaande drumcomputers en levert erg fraaie, ongegeneerd elektronische klanken.

Windows; 32/64-bit; vst plug-in

www.krakliplugins.com

 

 

 

 

Nusofting Noisetar

Ruis wat moet je daar nu mee? Zoveel mogelijk tegengaan zegt de opnametechnicus dan. Maar ruis is ook een rijke bron van spannende klanken en dat bewijst Noisetar. Hierin worden twee ruisoscillatoren door een resonerend kamfilter gejaagd, terwijl de ruisbronnen elkaar kunnen 'ringmoduleren'. Maar er zijn nog meer filters, low-pass, high pass en bandpass. Vooral dat laatste is nuttig want daarmee kun je ruis – dat immers alle frequenties bevat – een tonaal karakter geven. Niet dat je met Noisetar een scheurende lead of een wobbelende bas kunt maken, maar wel allerlei fascinerende schurende, schrapende, winderige en natuurlijk ruisende klanken. De experimentele elektronische componisten uit de jaren 50 en 60 zouden er een moord voor gedaan hebben! Maar je hoeft er niet het criminele pad voor op, leert je de wondere wereld van de atonaliteit kennen en is ideaal voor percussie, weirde fx, spannende intro's en sound design.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au plug-in

https://nusofting.liqihsynth.com/

 

 

 

 

 

Gratis samples

 

Audio Animals Sampler

Audio Animals heeft een mooie selectie uit hun libraries gemaakt met drums, vocals, gitaar, synth en meer. Allemaal wav en Kontakt bestanden.

www.audioanimals.co.uk

 

GlitchMachines Cybernetics

Cybernetics is een collectie van 50 prachtige 24 bit, 96 kHz wav soundfx, allemaal heel high-tech, sci-fi en lekker schurend

https://glitchmachines.com

 

Markus Hakala Kicks

Pfff.. 500 basdrums, dat wordt weer even doorploegen. Maar allemaal met een lekkere smacky attack èn ze zijn gestemd (vermeldt in de naam). En dan blijkt hakala nog een keer 100 extra kicks te hebben; Extra kicks

https://howtomakeelectronicmusic.com

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com