aanmelden
Interface Freeware 210: Max, bx_subfilter en Monofury
freeware 28-06-2017 13:06
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website.
Om de software te downloaden klik je op de naam

Beatskillz Max 1

 

Nee, het gaat voor de afwisseling eens niet over 'onze' Max Verstappen maar over een compressor/maximizer. En omdat compressie voor veel producers toch een beetje een griezelige bezigheid is, heeft ie automatische, intelligente release en ratio instellingen. Dat betekent dat je enkel de treshold en de attack hoeft in te stellen. De meters laten duidelijk zien wanneer en hoe sterk er gecompressed wordt. En die compressie klinkt heel prettig; snel genoeg om een signaal echt vast te zetten, maar met een wat langere attack worden de transients aan het begin van een klank mooi benadrukt. En als je het ding echt wilt horen werken schakel je van RMS naar de Peakstand. Met soft clip krijg je extra volume, maar het gaat er ook wat smeriger door klinken. En als je er toch niet helemaal uitkomt, kies je gewoon een van de 30 presets. Een kind kan de was doen!

windows/mac; 32/64-bit vst/au/aax plug-in

 

 

 

 

Brainworx bx_subfilter

 

Brainworx maakt de uitstekende bx_subsynt, een plug-in waarmee je extra laag kunt opwekken en het al aanwezige laag kunt 'masseren'. Dat massagedeel is nu gratis verkrijgbaar als bx_subfilter. Deze wekt geen extra laag op, maar is wel erg goed in het shapen van de al aanwezige lage frequenties. Alles onder de 100 Hz krijgt meer definitie, zodat je geen last meer hebt van zompig, flubberend laag. Het is een eenvoudige plug-in met een resonerend high-pass filter dat je met de Tight Punchknop bedient. Voor de resonatie zijn er drie standen, low, high en extreme. Daarachter komt een Low End vast bandpass filter. Tight Punch verwijderd storende subfrequenties, maar geeft tegelijk extra power op de afsnijfrequentie, met Low End maak je de balans tussen het laag en de rest van het spectrum. Hiermee krijg je grip op ultradiepe kicks en bassen, maar je kunt er ook snares, vocals e.d. Meer gewicht meegeven.

Windows/mac; 32/64-bit; vst/au/aax plug-in

 

 

 

 

Full Bucket Mono/Fury

 

Mono/Fury is lang geleden al eens langs gekomen in deze rubriek, maar er is een nieuwe verbeterde versie van deze uitstekende synth plug-in uit. Mono/Fury is gebaseerd op de enigszins miskende analoge Korg MonoPoly synth uit 1980. Mono/Fury heeft vier oscillatoren met vier golfvormen per stem, een low-pass filter, twee lfo's en een arpeggiator. Met vier oscillatoren kun je natuurlijk een lekker dikke sound maken, maar er zijn ook allerlei modulaties mogelijk als je de Effects-knop activeert. Bijvoorbeeld van de pulsbreedte die je behalve met de lfo's ook met een envelope kunt moduleren, plus allerlei cross-mod en fm varianten, waarmee je een prachtige gierende flangersweep door de boventonen kunt maken. Met de unison modus gaat het pas echt breed klinken. Dat klinkt allemaal lekker vet en bij vlagen agressief met een prima filter dat dankzij de vele modulatieopties erg levendig klinkt. De presets zijn prima, maar al knoppendraaiendvalt er nog veel meer te halen.

Windows; 32/64-bit; vst plug-in

 

 

 

 

Gratis samples

Synth Magic Kontakt sounds

Synth Magic heeft verschillende sounds voor Kontakt full version van een Siel elektrische piano, een Synare syndrum, een Hammond orgel en twee spannende synths met effecten en filter.

https://www.synthmagic.co.uk/free.html

 

Impact Soundworks Stroh Violin

Een Stroh Violin is een normale viool met daarop een ouderwetse grammofoonhoorn als een soort primitieve versterker. Dat levert een karakteristieke hese wat knarsende sound op die genadeloos door de mix snijdt. Werkt enkel met de volledige versie van Kontakt. Ze hebben ook een pakketje Cinematic Synthetic Drums.

R-Loops Hip-Hop Drum Kits

R-Loops heeft een mooi pakket hip-hop en RnB drumsounds en loops, gewoon 16 bit wav sounds. Daar zitten prima gestemde kicks en toms bij, beatbox sounds, mooie vette crashes en vijf complete construction kits

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com