aanmelden
Interface Freeware 211: OB-Xd, Oril River, Chordz
freeware 23-08-2017 11:08
Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website.
Om de software te downloaden klik je op de naam

Datsounds OB-Xd

Terwijl alle vintage-synthontwerpers de laatste tijd zowat doodgeknuffeld worden, is dat bij Tom Oberheim veel minder het geval, terwijl die toch fantastische synths heeft ontworpen. Een van de Oberheim-krakers was de OB-X. Deze plug-in probeert de kenmerkende sound hiervan te imiteren, maar er zijn ook diverse functies toegevoegd. OB-Xd heeft twee oscillators met cross-mod en sync. Het filter is – typisch Oberheim – een 12dB/octaaf-type, maar kan ook naar 24dB omgeschakeld worden, en loopt traploos van low pass naar high pass. Het filter heeft een eigen envelope. Voor extra analoog gevoel is er Voice Variation, waarmee allerlei parameters lichtjes onvoorspelbaar worden. Alles bij elkaar klinkt het lekker vol, maar als je dat wilt ook veel ruiger dan het origineel. Behalve de typisch warme Oberheim pads kun je er allerlei agressievere sounds mee maken, maar wel steeds met een analoge feel. Een geweldige plug-in met heel veel goede presets.

Win/Mac; 32/64-bit vst/au-instrument

 

 

Denis Tihanov Oril River

Nu er de laatste tijd weer bakkenvol nieuwe algoritmische galmen uitkomen van de grotere merken, is het de hoogste tijd voor een gratis galm. Oril River heeft gescheiden afdelingen voor early reflections met elf algoritmes, en voor de eigenlijke galm met vijf algoritmes en natuurlijk decay time. Er valt verder flink wat in te stellen wat betreft room size, damping en diffusion, en er is een modulatie-afdeling waarmee je je galm een chorusachtig karakter kunt geven. Behalve predelay en width is er een driedelige semiparametrische eq met low en high pass, en een mixer voor galm, early reflections en wet. Dat levert een heel grote variatie aan galmeffecten op van vrij realistische ruimtes tot rare ambiences en vreemde effecten. Oril River kan misschien niet tippen aan de super realistische klank van de betere reverbs, maar is daar wel een erg nuttige aanvulling op.

Windows/Mac; 32/64-bit; vst/au-plug-in

 

 

 Oril River

 

 

CodeFN 42 Chordz

Oké, ik geef het toe: ik ben niet sterk in akkoorden. Maar ik weet zeker dat dat ook opgaat voor een aanzienlijk deel van onze lezers. En hoewel je met arpeggio’s, stepsequences en samples een heel succesvolle carrière kunt opzetten, is het toch wel zinvol om af en toe akkoorden te gebruiken in plaats van monofone lijntjes. Chordz kan daarbij helpen. Deze plug-in maakt geen geluid, maar verstuurt akkoorden zodra ie een bepaalde midinoot ontvangt. Zo speel je met één noot op je keyboard een akkoord. Welke akkoorden dat zijn en met welke noot ze getriggerd worden, bepaal je in Chordz. Gelukkig heeft de plug-in al diverse presetakkoorden en je kunt de akkoorden binnen bepaalde toonsoorten houden. Timing en velocity van de individuele noten is instelbaar en dankzij een splitfunctie kun je normaal spelen en tegelijk akkoorden triggeren. Voor de juiste routing in je daw is er een faq op de site.

Windows; 32/64-bit; vst-instrument

 

 

Chordz

 

 

Gratis samples

 

 

SoundShock Free downloads

Heel veel prima gratis samples, maar ook presets en wavetables voor Serum. Het gaat om wav-bestanden voor dance in allerlei stijlen: voice, bass, drums, keys et cetera.

 

Soundethers Free World

Mooie collectie Animated Textures voor Kontakt met ambient recordings en atmospheres. Geschikt voor Kontakt 5.6 en hoger, maar ook met wav-bestanden.

 

Piggysounds Producer Elements

Mooie collectie wav-bestanden van analoge bassen, drums, Rhodes – riffs en akkoorden – en effecten, droog en geprocessed.

 

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com