Interface Freeware 212: TH3 Free, Twisted Energy, Abstract Chamber

freeware 27-09-2017 01:09

Elke maand selecteren we de beste gratis programma’s, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website.
Om de software te downloaden klik je op de naam

Overloud TH3 Free Edition

Overloud is misschien niet de allerbekendste naam als het gaat over gitaaramp emulators, maar ze timmeren ze al heel wat jaren succesvol aan de weg. Met deze Free Edition proberen ze nog wat meer publiciteit te genereren. De lay-out is identiek aan de 'echte' TH3, maar dan met een stuk minder devices. Er zijn drie amps, drie speakerkasten en vier effectpedalen. De horizontale lay-out van devices vind ik niet heel handig, maar onder zie je een soort miniatuurstrip. Het leuke is dat je ook meerdere amps of speakers achter elkaar en zelfs weer amps achter speakers kunt plaatsen. Voor het echte gore werk zullen we maar zeggen! Voor de speakers is er één microfoon die je zelf kunt positioneren. Raar is wel dat er geen presets zijn, dus je moet zelf alles opbouwen. Je ziet wel presets, maar als je daar op klikt wordt er een testperiode van het complete programma gestart.

Windows/Mac; 32/64 bit, au/rtas/vst/aax plug-in en standalone

 

 

Minimal System Group Twisted Energy Synthesizer

Analogue modelling met drie oscillators is het recept van Twisted Energy. De user interface bevat heel veel kleine knopjes, een golfvormdisplay en een gate sequencer. De output van de drie oscillators met keuze uit vijf golfvormen en elk een eigen envelope gaat door een dubbel multimode filter. Rechts daarvan zit een batterij knopjes waarmee je de envelopes bepaalde parameters kunt laten moduleren, met daaronder de modmatrix voor de drie lfo's. Er kan dus heel veel, maar het duurt even voor je begrijpt hoe je er mee moet werken. Vergeleken daarmee zijn de drie effecten en de gate sequencer eenvoudiger te doorgronden. Die sequencer speelt geen noten maar hakselt de noot in stukjes. De presets zijn niet heel indrukwekkend, maar de filters des te meer. Je kunt er heel boze sounds uithalen en omdat het er twee zijn kun je meerdere smalle bandjes benadrukken. Geen instant satisfaction dus, maar zeker de moeite waard.

Windows; 32/64 bit vst instrument

 

Signaldust Abstract Chamber

Met de hernieuwde belangstelling voor allerlei soorten galm, is het een goed moment om een hele eenvoudige maar verbazend mooie galm plug-in van Signaldust onder je aandacht te brengen. Een uiterst eenvoudige user interface en slechts zeven knoppen, maar wel met een hele mooie sound en genoeg mogelijkheden. Predelay en reverb time zijn natuurlijk instelbaar, net als hf damp, hf cut-off en hf decay voor het hoog. Het is vooral de modulation-knop die zorgt voor een golvende fluwelen sound die het op pads, Rhodes en stemmen geweldig doet. Maar het is zeker geen pure ambientgalm, alhoewel de 25 seconden lange galm met de juiste hoog-af filters daarin excelleert. Er zitten ook diverse prima kleine rooms en halls in die drums of blazers net de juiste touch geven. En er is een nog een kleine handige schakelaar boven de outputknop waarmee je tussen send en insertgebruik kunt omschakelen.

Windows; 32/64 bit vst plug-in

 

Gratis samples

Eraserfase Classic Drummachines

Sounds van maar liefst 68 vintage drummachines in totaal 2700 stuks!Het zijn allemaal standaaard wave samples, van Akai tot Yamaha, alle bekende en diverse onbekende namen.

Sonic Blue Mellotron

Nog meer vintage , maar nu van een Mellotron.Alle bekende sounds, cello. choir, brass, flute, violin, string section en woodwinds, elke noot apart gesampled. Het zijn individuele wav bestanden, dus in de 'mapping' zul je wat tijd moeten steken!

Audio Wonder Wonder Harp

Hele mooie multisample harpsounds voor Kontakt van een echte orchestral harp met 4 mic positions en vijf velocity layers, maar ook harpen uit diverse synths. Wonder Harp werkt enkel als demo in Kontakt Player.

 

 

 

zoeken
zoeken