Download nieuwe freeware! Momentum, Layers, Plasticity Filter

Freeware bij Interface 237, april 2020

freeware 26-03-2020 12:03

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden.

GRATIS SOFTWARE

Big Fish Audio Momentum

Big Fish Audio maakt talloze soundlibraries, maar het bedrijf had nog geen online browser/aankoop-software. Daarvoor is er nu Momentum. Deze plug-in heeft ook veel te bieden als je geen Big Fish samples wilt kopen, en het werkt zonder abonnement of iets dergelijks. Je kunt er gewoon je eigen wav- en aiff-bestanden in laden en deze bewerken in de plug-in. Zo kun je loops bijvoorbeeld slicen, de slices met effecten bewerken en ze via midinoten triggeren. De loops worden ook automatisch aangepast aan het tempo of de toonsoort van je daw. In een mixer kun je de samples eq’en en met een van de achttien effecten bewerken. Dat is al heel erg mooi, maar je krijgt er ook een collectie van 1,8GB aan gratis sounds bij. Een natuurlijk kun je moeiteloos Big Fish Audio samples aanschaffen en bewerken in Momentum.

Windows/Mac; vst/aax/au-plug-in

www.bigfishaudio.com

 

Orchestral Tools Layers

Of je nu een symfonie schrijft, je video van dramatische muziek wilt voorzien, of je nieuwe hit wilt stofferen met orkestsounds; Layers is een fraaie tool om dat voor elkaar te krijgen. Deze library voor de gratis Sine player zit vol met strijkers, houtblazers en koperblazers, opgenomen in de beroemde Berlijnse Teldex studio. Er zijn patches van het complete orkest en individuele instrumentgroepen; allemaal in diverse articulaties. Het handige van Layers is dat je met het mod-wheel layers van instrumenten kunt in blenden. En je kunt snel werken, omdat alles gebaseerd is op akkoorden die je met één toets speelt; majeur en mineur, diminished en suspended in allerlei inversies. Met keyswitches schakel je razendsnel tussen verschillende articulaties en inversies, en dankzij individuele basnoten is nog meer variatie mogelijk. Zo ontstaat er een eenvoudige tool om snel te orkestreren zonder veel theoretische kennis.

Windows/Mac; vst/au-plug-in en standalone

www.orchestraltools.com

 

Bom Shanka Machines PlasticityFilter

Je audio met een filter bewerken is eigenlijk een verplicht nummer. Dat gaat natuurlijk het best met een filter van een mooie analoge hardwaresynth die een externe audio-input heeft, maar het kan natuurlijk ook eenvoudiger met een goede filterplug-in. PlasticityFilter heeft heel wat te bieden. In de Simple mode kun je hem als high pass- of low pass-filter gebruiken, beide met resonance en drive. Voor de steilheid is er keuze tussen 12dB en 24dB per octaaf. In de Expert mode zijn beide filters gelijktijdig bruikbaar, allebei met eigen regelaars voor resonance en drive, en ook weer in 12dB- en 24dB-variaties. De twee filters zijn linkable voor extra, soms onvoorspelbare, soundopties. Het filter klinkt prima en de drive zorgt voor extra viezigheid. Dankzij de mixregelaar kun je te extreme filtereffecten wat milder laten klinken.

Windows/Mac; 32/64-bit vst2/vst3/au-plug-in

https://bomshankamachin.es

 

 

GRATIS SOUNDS

Boyss-Sound 5th Year free pack

Unieke drumkit met sounds van krakend ijs dat aan het smelten is; 24bit, 96kHz wav-bestanden en Kontakt Full Version sfz-kits.

www.boyss-sound-e-scapes.com

 

ProjectSam The Free Orchestra

Uitgebreide collectie cinematic orkestsounds van dit Nederlandse bedrijf; twaalf ensembles voor Kontakt Full Version en Player.

https://projectsam.com

 

WA Production Free Anniversary Collection 6

Duizelingwekkend veel (7,75GB, 1.029 bestanden) loops, samples en plug-inpresets voor dubstep, edm, future house, house en trap.

www.waproduction.com

zoeken
zoeken