Download nieuwe freeware! Rift Filter, TAL Filter, Giant Verb

Interface Freeware 246: de beste gratis software & sounds

freeware 15-07-2021 07:07

Elke uitgave selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

GRATIS SOFTWARE

 

Minimal Audio Rift Filter Lite

Filtering is onderdeel van het vaste repertoire aan mixtools en dan bedoel ik synthstyle filtering, niet eq. Rift filter heeft met maar liefst 24 filtervariaties behalve de standaard lp/hp en bp ook vowel, phaser, formants en morphing filters. En ondanks de eenvoudige opzet valt er veel te regelen, bijvoorbeeld via midi. De filters zijn stereo met instebare width, ze kunnen op specifieke noten gestemd worden, bieden key tracking en natuurlijk kun je mixen tussen direct en gefilterd geluid. De cut-off frequency kan zelfs bespeeld worden via midi noten.

Windows/MacOS; 64bit; vst, vst3, au plug-in

www.minimal.audio

 

 

TAL TAL-Filter-2 v3

En omdat filters zo essentiëel zijn gooien we er nog een tweede exemplaar tegenaan. Dit keer een update van TAL, maker van allerlei uitstekende software. Hier vinden we enkel de standaard filtertypes in de 12dB variant maar wel met zelf-oscillatie en een diode clipper in de feedback. Als extras 'krijg je modulatie van de panpositie en het volume wat autopanning, trancegate en tremolo mogelijk maakt. Dankzij tempo-sync en midi triggering is het ook een prima ritmische tool. Een flexibele en opwindende multitool met een prima sound.

Windows/MacOS/Linux; 64bit; vst, vst3, au, aax plug-in

tal-software.com

 

 

Digital Systemic Emulations Giant Verb

De naam zegt het al, Giant Verb is gespecialiseerd in galm van enorm grote ruimtes en met een feedback van 100 procent kan die reverb ook eindeloos doorgaan. Er zijn 5 regelaars voor de galmklank waaronder clarity (een low-pass filter), pre-warmth (drive) plus in- en outputlevels, waarbij je ook de input kunt oversturen voor wat extra karakter. De pre-delay is natuurlijk instelbaar, net als de bandbreedte van de galm. Je kunt parameters moduleren voor subtiele chorusing Gelukkig is er ook een handige wet/dryregelaar.

Windows/macOS; 64bit; vst, au-plug-in

https://sites.google.com/site/digitalsystemic

 

GRATIS SOUNDS

Samplescience Total Harmonic Distortion

3 GB loops van modulaire synths gegroupeerd naar tempo (72-144 bpm) door Matthew Davison. Het pakket bevat 1426 16 bit/44,1kHz wavebestanden.

samplescience.info

 

Rosignol Studio Choris

Tweeeneenhalve octaaf aan solo aahstem. Puur en helder en mooi geloopt. Inclusief diverse fx. Rosignol heeft nog meer mooie libraries voor de volledige versie van Kontakt.

rossignol-studio.fr

 

Impact Soundworks Shreddage 3 Precision Free

Wie basgitaar zegt zegt Fender Precision. Deze Lite-versie (2 octaven) van een Precision library geeft je die onmiskenbare klassieke rocksound. Alleen voor de volledige versie van Kontakt.

impactsoundworks.com

 

zoeken
zoeken