Interface 172 Lezerstrack

Daniele - Rush

lezerstrack 20-09-2013 22:09

Elke editie kiezen we uit alle inzendingen onze favoriete lezerstrack. Voor Interface 172 is dat;
Daniele - Rush

Rush is een uitstekende exotic house-track (tempo 127bpm), die het behalve op de dansvloer, ook bij allerlei andere gelegenheden goed zou doen. Het fundament van de track is een heerlijk klinkende bassdrum met een mooie balans tussen een kraakheldere attack met veel impact en een stevige body gecombineerd met een mooie, natte clap. De bassdrum en alle ander drums komen uit Logic’s Ultrabeat. Daaroverheen horen we een analoog klinkende baslijn uit Sculpture plus diverse arpeggio’s en synthlijntjes uit andere Logic-instrumenten met een flinke dosis galm.

 

De mix is erg helder en puntig met veel diepte. De hoeveelheid galm is misschien wat hoog voor een dancetrack, maar het geeft wel een mooie atmosfeer aan het geheel. Stifani meldt ons dat het kiezen van de juiste bij elkaar passende klankkleuren eigenlijk de grootste opgave is bij het maken van een track, en dat kunnen we alleen maar beamen. Rush werd overigens gemixt en gemasterd in de Artsound Recording Studio’s in het Belgische Houthalen-Helchteren, een professionele studio met fraaie apparatuur zoals een SSl AxiomMT-plus mixer, een Lexicon 960L reverb, TAD, Adam en Quested monitors en diverse hoogwaardige randapparatuur. Het is af te horen aan het eindresultaat, want de mix klinkt erg verzorgd.

 

 

Gebruikte apparatuur

• Apple MacBook Pro OS X met 2,3GHz Intel Core i7

• Apple Logic Pro 9

• KRK Rokit 6RP6G2

• Korg M50

 

Favoriete apparaat/software

• Logic Pro 9: veel goede plug-ins en sounds

• Korg M50: loepzuiver en dynamisch, maar ook inspirerend om te programmeren

 

Teleurstelling

• Arturia Spark: het kostte me enorm veel moeite om de software geregistreerd te krijgen.

 

Volgende aanschaf

Ben tevreden met wat ik heb, maar een Avalon V5 preamp en een goed midikeyboardcontroller zouden zeker van pas komen.

 

Favoriete artiesten

Swaggaman Esco, Mauro Picotto, Deadmau5, Armin van Buuren, Timbaland, David Guetta, Akon, Ne-Yo, Coldplay, Rihanna, Lasgo, Ian Van Dahl/AnnaGrace, ATB, Ferry Corsten, Chicane, Paul van Dyk, Milc Inc., Lil’ Kim, Lil Wayne

 

Momenteel het meest gedraaid

Daniele - Rush

 

{klein onderaan}

Meer muziek van Daniele Stifani: www.mixcloud.com/danielestifani

zoeken
zoeken