Interface 174 Lezerstrack

Subway7 - Drop It

lezerstrack 29-11-2013 13:23

Elke editie kiezen we uit alle inzendingen onze favoriete lezerstrack. Voor Interface 174 is de winnaar;
Subway7 - Drop It

Drop It is een lekkere dancetrack die het vanwege het nogal poppy akkoordenschema waarop het gebaseerd is ook op de radio goed zou doen. De leadmelodie met de pitchbends is opgebouwd uit drie synths: een Supernova II, Virus B en Omnisphere. John Boeren, de man achter Subway7, gebruikte verder Spectrasonic Trillion voor de bas en Logic Ultrabeat voor de drums. Boeren werkt met Logic Pro voor het componeren en arrangeren, waarna hij alles exporteert naar Pro Tools voor de eindmix. De effecten uit de beide daw’s gebruikt hij niet zo vaak, maar SoundToys plug-ins als Echoboy en Filterfreak worden wel vaak ingezet. Boeren is een fan van de Vengeance Multiband Sidechain plug-in, waarmee je partijen een extra ritmische drive kunt geven. Op de masterbus staat ook altijd een door de kick getriggerde sidechaincompressor. Dat zorgt voor een lekker compacte sound zonder te opzichtig gepomp, maar ik mis hier en daar een fractie tophoog. Drop It is eerder als een popliedje opgebouwd dan als een dancetrack, en het zou in dat verband interessant zijn om eens te experimenteren met vocals in het refreinachtige stuk. Er zit zelfs al een melodietje in dat als basis hiervoor zou kunnen dienen.

 

 

# Gebruikte apparatuur

• Dynaudio BM6 monitors met M-Audio SBX10 subwoofer

• Samson Servo-550 versterker

• Avid Digidesign Digi Rack-003 en Apogee Quartet audio-interfaces

• Windows pc met Pro Tools 10, MacBook Pro met Logic Pro X

• plug-ins: Spectrasonics Omnisphere en Trillian, SoundToys Bundle 64bit, Vengeance Multiband Sidechain

• synths: Novation Supernova II, Acces Virus B, Native Instruments Maschine, Yamaha DX7

• Solid State Logic Duende Classic dsp-processor

 

# Favoriete apparaat/software

Supernova II synth; die heeft een geweldige sound en is vrij eenvoudig te programmeren.

 

# Teleurstelling

De Waldorf Blofeld. Teleurstellend, niet zozeer vanwege zijn sound, maar vanwege de bediening. Ik ben een echte ‘draai-aan-de-knoppen-man’ en hou er niet van te moeten programmeren via sub-sub-submenu’s.

 

# Volgende aanschaf

Acces Virus Ti, Roland V-Synth V2

 

# Favoriete artiesten

Afrojack, Armin van Buuren, Calvin Harris, Ferry Corsten, Showtek

 

# Momenteel het meest gedraaid

DVBBS & Borgeus – Tsunami en Martin Garrix - Animals

email

 

Meer muziek van Subway7 

 

Jouw track op de Interface site?

Elke editie kiezen we een lezerstrack die op de Interface website te beluisteren is. De winnaar krijgt een door importeur Best Service ter beschikking gestelde samplecollectie naar keuze t.w.v. €100, - www.bestservice.de

De voorwaarden zijn;

Je mag geen Buma/Stemra lid zijn, coverversies komen niet in aanmerking en er mogen geen auteursrechtelijk beschermde samples gebruikt zijn.

Mail een link naar een website waarop je track te beluisteren is naar bart@interface.nl onder vermelding van ‘Interface Lezerstrack’.

Vergeet niet je emailadres en telefoonnummer te vermelden!

 

zoeken
zoeken