Interface 175 Lezerstrack

Imperatic - Theraplay

lezerstrack 15-12-2013 09:37

Elke editie kiezen we uit alle inzendingen onze favoriete lezerstrack. Voor Interface 175 is de keuze gevallen op;
Theraplay van Imperatic

Theraplay is een dancetrack met een lekker smerige leadlijn, een sfeervol pianoarpeggio in de breaks en een originele baslijn. De track volgt de ‘regels’ voor een dancetrack met een pakkende introductie en verschillende breakdowns en breaks. Bij een aantal partijen, bijvoorbeeld de baslijn hoor je echter dat de feel toch iets anders is dan bij de gemiddelde dancetrack. Dat komt waarschijnlijk omdat Maurits van der Sluis, de man achter Imperatic, de meeste melodieën op zijn gitaar heeft gecomponeerd. Zo speel je automatisch dingen waar je achter een keyboard niet zo snel op zou komen.

Maurits speelt al jaren gitaar, maar is pas een paar maanden bezig om dancetracks te maken met FL Studio. De gitaarmelodieën die hij bedenkt worden naar FL Studio vertaald. Daarna voegt hij de beats toe. Ik moet wel zeggen dat hij met de compressie erg stevig uitpakt. Zware (sidechain) compressie is natuurlijk een stijlkenmerk van veel dancemuziek, maar hier wordt de ritmesectie echt weggeduwd door de lead, en gaat het in de luide stukken ook wat vervormen. Daarmee haalt de compressie de impact van de groove weg, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kortom, op het gebied van de mix is er nog heel wat te winnen, maar de track zelf is heel geslaagd.

Gebruikte apparatuur

• Intel Core 2 Quad computer met Windows Vista Home Premium

• Logitech X-230 speakers, CA-MXJ75R JVC speakers en JVC SP-PW100 subwoofer

• FL Studio 10.0.9c Producer Edition

• Vengeance samples: Electro Essentials, Essential Club Sounds Vol 3, Essential House Vol 1, Electroshock Vol 1

• plug-ins: reFX-Nexus 2, Fl Sytrus, Fl Maximus, FL Parametric EQ 2, FL Soundgoodizer, FL Peak Controller en FL Flanger, FL Fast Dist, FL Blood Overdrive, FL Reeverb en Delay 2


Favoriete apparaat/software

Mijn Dean gitaar. Ik speel al jaren gitaar en ik kan totaal geen keyboard spelen. Met een gitaar kom je op andere melodieën dan met een toetsinstrument.

 

Volgende aanschaf

iZotope Ozone 5 plug-in voor mastering!

 

Favoriete artiesten

Showtek, Hardwell, Chuckie & Blasterjaxx

 

Momenteel het meest gedraaid

Ik begin elk weekend met Avicii’s Hello Miami om in de juiste sfeer te komen!

 

Meer muziek van Imperatic

zoeken
zoeken