Interface 178 Lezerstrack

Arthur Electric - The Lonely Man

lezerstrack 25-04-2014 14:04

Elke editie kiezen we uit alle inzendingen onze favoriete lezerstrack. Voor Interface 178 is de winnaar;
Arthur Electric - The Lonely Man

Er zijn van die momenten dat je je inspiratie ergens anders vandaan wilt halen dan uit alle elektronische en digitale hulpmiddelen die ons ter beschikking staan. Gelukkig zijn er dan allerlei sounds die je een kickstart kunnen geven, zoals de fraaie gedempte jazzy trompet die te horen is in The Lonely Man van Arthur Electric. Die lange trompetsample is afkomstig van een E-lab/Equipped Music sample-cd. De rest van de track is erg basic, maar meer is ook niet nodig als begeleiding voor zo’n karakteristieke partij. Een mooie, donkere rollende baslijn uit Absynth zorgt voor contrast met de trompet en een lekker jazzy/hiphop drumbeat levert de benodigde groove. Vervolgens een sfeervolle ritmische akkoordenpartij en wat stemsamples, en het resultaat is een track die wel wat doet denken aan Miles Davis ten tijde van het album Doo-Bop.

Aangenaam bijverschijnsel van een song waar weinig partijen in zitten is dat je zonder al te veel gedoe een prima eindmix kunt maken als je de sounds tenminste goed gekozen hebt. Wat galm en delay en een limiter op de eindmix was eigenlijk alles wat Arthur Postma nodig had. Instant groove, instant sfeer! Zoals je op Postma’s Soundcloud pagina kunt horen, maakt hij ook veel house en techno, maar hij zou ook graag met muzikanten willen samenwerken aan een jazz/house-project á la St. Germain.

 

Klik hier om The Lonely Man te beluisteren

 

Gebruikte apparatuur

• I7 Windows laptop

• Genelec 8030 monitors

• RME Fireface 400 audio-interface

• Steinberg Cubase SX3

• Native Instruments Absynth 4

• Spectrasonics Stylus RMX

 

Favoriete apparaat/software

Ableton Push. Je hebt eigenlijk geen muis meer nodig.

 

Volgende aanschaf

ARP Odyssey of 2600. Het wordt waarschijnlijk de Korg Odyssey, wanneer die uitkomt.

 

Teleurstelling

Het programmeren van de Roland MC-303 groovebox vond ik echt een drama.

 

Favoriete artiesten

Daft Punk, Joey Beltram, Neil Landstrumm, Richie Hawtin, Speedy J, Jay Lumen, David Morley, Andrea Parker, Carl Craig, Maya Jane Coles, Adam Beijer, Drexciya, Juan Atkins

 

Momenteel het meest gedraaid

Maya Jane Coles - Comfort

 

 

zoeken
zoeken