Interface 179 Lezerstrack

Velvet - Place To Hide

lezerstrack 23-05-2014 11:05

Elke editie kiezen we uit alle inzendingen onze favoriete lezerstrack. Voor Interface 179 is de winnaar;
Velvet - Place to Hide

Place To Hide van Velvet is een mooie, compacte popsong met een erg fraaie vocals van Berend van Eerden, die ook synths en gitaar inspeelde en de opnamen maakte. Van Eerden gebruikte een U87 voor de stem, maar die vindt hij wel wat ‘hard’ klinken op zijn stem. Wessel van Hulssen speelde basgitaar en synth, Pascal Schilp gitaar en Dennis van der Wiel drums. Een aantal drumsounds (kick, snare en hihat) verving Van Eerden met de SPL Drumxchanger plug-in door sounds  uit de Roland TR 707 drumcomputer, met een typische eighties gated reverb op de snare. Diverse synths werden met sidechaining door de kickdrum aangestuurd, zodat de kick lekker overeind blijft. De bas komt uit een Korg MS-20 Mini, met een extra basgitaar in het refrein. De gitaren in couplet en refrein werden direct opgenomen en met Waves GTR Amp bewerkt. In het refrein zijn de gitaren via versterkers opgenomen, en dat is het enige minpuntje dat ik zou kunnen noemen, in de zin dat het samen met de synths en de bas daar een beetje dichtslibt. Anderzijds kan dat ook een bewuste keuze zijn om contrast te creëren met de open coupletten. In eerste instantie vond ik dat er ook wat weinig hoog in de mix zat, maar bij nader inzien levert dat wel een rustig klankbeeld op. Dat zijn allemaal details; het belangrijkste is dat Place To Hide een goed opgebouwde song is en nog een echte meezinger ook!

 

Gebruikte apparatuur

• Adam Audio A5X monitors

• Ableton Live 9 

• Metric Halo ULN-8, Motu Ultralite en Focusrite Scarlett 2i2 audio-interfaces

• Plug-ins: Fabfilter Pro-Q, Pro-C, ProDS en Saturn, SPL Drumxchanger, SPL Transient Designer, Waves Kramer Tape Emulator, Aphex Vintage Exciter, GTR Amp en H-Delay, Softube Tube-Tech CL-1B, Sugar Bytes Effectrix, Lexicon LXPlate, Altiverb 6

• synths: Korg MS-20 Mini, Korg Poly-800

• gitaren: Fender Jazzmaster, Fender Pawnshop Mustang, Orange Tiny Terror

• microfoons drums: Overheads 2x AKG C414, kick-in Shure Beta 52, kick-out Microtech Gefell M930, snare-top Sennheiser MD421, floortom Sennheiser MD421, room-mic Studio Projects C4 (in AB-opstelling)

• microfoons gitaar: Electrovoice RE-20, Sennheiser MD-421

• microfoons basgitaar: Electrovoice RE-20, Sennheiser MD-421, BSS Audio AR-133 actieve d.i.

• microfoons vocals: Neumann U87


Favoriete apparaat/software

Fabfilter Pro-Q, erg goede eq met een gebruiksgemak waar je u tegen zegt. Ook erg fijn voor de m/s-mogelijkheden.

 

Volgende aanschaf

Een audio-interface met meer inputs, zoals een Focusrite Octopre.

 

Teleurstelling

Roland R-8 drumcomputer; koopje voor 75 euro, maar gebruik hem eigenlijk weinig.

 

Favoriete artiesten

Wavves, Röyksopp, Moss

 

Momenteel het meest gedraaid

The War On Drugs - Lost In The Dream

Thomas Azier - Hylas

 

 

Meer muziek van Velvet

zoeken
zoeken