In The Studio With... op ADE Sound Lab: Deltawerk, Weval, Jameszoo, Sjamsoedin

Topprogramma in de Interface Magazine Studio op zaterdag 21 oktober

Events 18-10-2017 17:10

Op 18 oktober gaat ADE 2017 van start in Amsterdam. Interface runt op zaterdag 21 oktober de In The Studio With-sessies; dit keer in De Brakke Grond, tijdens ADE Sound Lab, met een stellar line-up: Weval, Sjamsoedin, Deltawerk en Jameszoo.

We hebben beperkt plaats in de Interface Magazine Studio (25pp). Vanaf 11.00 uur kun je je inschrijven voor een van de sessies. De registratiedesk staat tegenover de ADE ticketing & info desk in de Brakke Grond. Als je meer sessies wilt bijwonen kan dat indien er voldoende plek is. Naast de In The Studio With sessies is er natuurlijk nog veel meer te doen tijdens Sound Lab.

Come early to secure your spot!

Amsterdam Dance Event vindt plaats van 18-22 oktober. Het evenement ADE Next, waar Interface altijd bij betrokken was, gaat verder onder de nieuwe naam ADE Sound Lab en wordt aangevuld met de elementen die we al kennen van het Sound Lab van de afgelopen twee jaar (toen dit event nog plaatsvond in het Compagnietheater), ‘covering everything around sound, creativity and technology’, aldus ADE.

 

ADE Sound Lab
Het programma van Sound Lab bevat demo’s, workshops, masterclasses, exposities van conceptuele en nieuwe instrumenten, audiovisuele installaties, modulars en live performances. Bezoekers krijgen toegang met hun ADE Card van 10 euro, en kunnen dan de nieuwste hardware en software uitproberen in het Gear Test Lab en workshops van deze fabrikanten bijwonen. Ook zijn er Music Talks. Lees er meer over op de volgende pagina’s 

En natuurlijk kun je tijdens ADE Sound Lab langskomen in de Interface Magazine Studio, waar we de In The Studio With-sessies hosten.

 

Sound Lab: In the Studio With…
In de Interface Magazine Studio
Interface is partner van ADE Sound Lab en presenteert daar op zaterdag 21 oktober een dag lang de In The Studio With-sessies in de Interface Magazine Studio (De Brakke Grond). Producers geven een kijkje in hun productiekeuken, laten zien hoe ze hun sounds en tracks maken, en beantwoorden vragen van het publiek over hun favoriete soft- en hardware. Met Weval, Sjamsoedin, Deltawerk en Jameszoo.

Programma Interface Magazine Studio
zaterdag 21 oktober, De Brakke Grond

 • 12.30 uur - In The Studio With… Weval
 • 13.45 uur - In The Studio With … Sjamsoedin
 • 15.00 uur - In The Studio With … Deltawerk
 • 16.15 uur - In The Studio With … Jameszoo

 

Weval
Het duo Harm Coolen en Merijn Scholte Albers, oftewel Weval, staat bekend om hun warme en prikkelende sound met epische synthmelodieën en intense, hypnotiserende ritmes. Je wordt meegezogen in een mengelmoes van analoge synthesizers, dromerige soundscapes, steady originele drumgrooves, en een rauwe, originele sound, die weliswaar zacht aanvoelt maar nergens te gelikt klinkt. Met de release van hun debuutalbum op het Duitse label Kompakt gaat Weval niet alleen in Nederland maar ook internationaal als een speer. Interface voelde het duo aan de tand in Interface 199 (juni 2016). Lees het interview nu op Interface.nl. Op ADE laten ze hun werkwijze zien.
Check de ADE site voor meer info over deze sessie. Klik hier


Sjamsoedin
Er is ook leven na Nobody Beats The Drum! Sinds 2011 experimenteert Sjam Sjamsoedin met elektronische instrumenten. Hij bouwde zijn eigen modular. Zijn sound is een mix van elektronica, house en techno. Met een voorliefde voor klassieke, vintage hardware tovert de geluidskunstenaar diepe, warme synths en grooves uit zijn synthesizers en (drum)computers. Tijdens In The Studio With krijg je een inkijkje in de modular-wereld van Sjamsoedin.
Check de ADE site voor meer info over deze sessie. Klik hier

Deltawerk
Deltawerk, het duo-project van Pascal Terstappen en Hessel Stuut, voortgekomen uit Polynation en Applescal, bracht onlangs het nu al gelauwerde album Passages uit. De tracks zijn spaarzaam gearrangeerd en evolueren langzaam als een weids hypnotiserend landschap dat aan je raam voorbij trekt, maar allemaal op een lekkere, solide beat. De elektronische producties van het duo zijn grotendeels gebaseerd op de warme klanken van analoge apparatuur, die zowel in een club als op het podium uitstekend tot hun recht komen. Op ADE laten ze zien hoe ze hun tracks opbouwen. Zie het interview met Deltawerk in Interface 211 (september 2017). 
Check de ADE site voor meer info over deze sessie. Klik hier.  

 


Jameszoo
Op Jameszoo’s debuutalbum Fool – in 2016 uitgebracht op FlyLo’s label Brainfeeder – horen we een blend van jazz en overstuurde beats. Het bracht hem direct op een plek tussen de groten der aarde. Pitchfork: ‘It bursts at the seams with ideas’; kleurrijk en progressief, maar ook chaotisch en bizar. Lees alles over Jameszoo in het interview in Interface 212, oktober 2017. In zijn In The Studio With-sessie gaat hij in op de feedback loop: ‘Neem een oscillator; stuur die naar een filter; van dat filter stuur je hem naar een ringmodulator en maak je een chain; vanuit die chain ga je weer naar dezelfde oscillator. Dan krijg je een feedback loop.’
Check de ADE site voor meer info over deze sessie. Klik hier

 

Sound Lab: Gear Test Lab
De Brakke Grond zal vier dagen lang zinderen van de activiteiten. Bij de stands in De Brakke Grond zullen vooraanstaande merken hun nieuwste gear presenteren en diverse workshops met topartiesten hosten. De producten van deze merken zijn allemaal hands on te testen in de (2!) Gear Test Labs. De volgende merken zullen in ieder geval aanwezig zijn:

 • Roland
 • Ableton
 • Elektron
 • Serato
 • KV311
 • Novation
 • Amptec
 • Splice

 

Workshops

Bovenstaande merken doen ook diverse workshops in de twee zalen van De Brakke Grond.

Roland presenteert workshops van Nacho Marco, Egyptian Lover en A Guy Called Gerald. Het Abbey Road Institute presenteert MA Spaventi, Alex4 komt met Patrick Detampel.

Voor Ableton komen drie topproducers een workshop doen. De in Londen werkende Chagall (zie ook het artikel elders op Interface.nl, klik hier), Oliver Twizt doet een masterclass over het integreren van live instrumenten in elektronische muziek. Om Ableton’s workflow te demonstreren bouwt hij in drie kwartier een track, samen met gitarist Benjamin. En Laidback Luke (foto) behandelt het thema ‘Keeping it Simple’. Niks bergen plug-ins en effecten direct al toevoegen in je productie: gebruik wat je al in Ableton Live tot je beschikking hebt, wees creatief en houd het simpel!

 

Sound Lab: Music Talks
Ook zijn er weer de Music Talks tijdens Sound Lab. Een daarvan betreft een live interview met de mannen van Soulwax (David en Stephen Dewaele) en de Canadese producer Tiga. Ze werkten al vaak samen en Tiga is groot fan van Soulwax, dat na jaren van relatieve stilte weer helemaal terug is na hun intrigerende Transient Program For Drums And Machinery Tour en het nieuwe album From Deewee. ADE afficheert de Music Talk met deze drie als volgt: ‘Dit wordt simpelweg een niet te missen ontmoeting tussen highly original and super bright minds!

Music Talks en panels zijn er ook met:
Martin Solveig
Oscar Mulero
Oliver Heldens
Kiasmos

 

Sound Lab: New & Emerging Instruments
ADE Sound Lab heeft artiesten, ontwerpers en ontwikkelaars gevraagd projecten in te sturen omtrent het thema ‘New & Emerging Instruments’. De volgende acht projecten zijn geselecteerd:

 • Fluid Resonance - Ricky van Broekhoven
 • Mayhem Machine - Marieke Verbiezen
 • OTS - Manuel Rodrigues, Bas Bron, Tiago Frois
 • Quartet - Duncan Gidney
 • Singularity - Arvid Jense, Joep Le Blanc, Zalán Szakács
 • The Bubble Drum - Neon & Landa
 • Timetosser - Oscar van Wingen & Tim Walther
 • Untitled - Stefano Murgia

 

Amsterdam Dance Event
Festival & Conference

Jarenlang was ADE te bescheiden om zichzelf uit te roepen tot het grootste evenement wereldwijd op dit gebied. Nu doen ze het wel: ‘’s werelds grootste clubfestival en de belangrijkste businessconferentie voor elektronische muziek.’ Met 2.200 artiesten in 140 locaties met 375.000 bezoekers voor het clubfestival en 550 speakers en 4.500 conferentiebezoekers voor het professionele gedeelte is dat niet meer dan terecht.


ADE Conference

Overdag is het confereren geblazen met de volgende onderdelen: ADE Pro, ADE Beats, ADE Dance & Brands, ADE Green, ADE Tech, ADE Hackaton, ADE Hard Dance Event, ADE University, en ADE Sound Lab. Veel panels en Q&A’s met onder anderen Trainspotting-auteur Irvine Welsh, Martin Garrix, Jeff Mills en Pussy Riot’s Nadya Tolokonnikova.

 

ADE Festival

Op het clubfestival, vijf dagen lang op 140 locaties, kun je steeds meer live muziek ontdekken. Melkweg, Paradiso en Sugar Factory brengen super uitgebreide programma’s onder de noemer ADE Live, en ook elders valt er veel te genieten. Highlights: Henrik Schwarz tijdens Straf_werk; Jlin in Muziekgebouw aan ’t IJ; Kuenta i Tambu in Sugar Factory; Gary Numan, Fatima Yamaha en Palmbomen II in Paradiso; Polynation in StudioK; Gato Preto in Pllek; Weval in de Scheepsbouwloods.

Verder komen we deze namen tegen: Armin van Buuren, Martin Garrix, Hardwell, David Guetta, Joris Voorn, Dimitri Vegas & Like Mike, Paul Kalkbrenner, Paula Temple, Paul Oakenfold, Nina Kraviz, Benny Rodrigues, Jay Hardway, Nicky Romero, Oliver Heldens, Secret Cinema, Bingo Players, Blasterjaxx, Carl Craig, Dave Clarke, David Morales, Detroit Swindle, Firebeatz, Fritz Kalkbrenner, Sharam Jey, Sinead Harnett, Sick Individuals, Sidney Samson, Speedy J en Vato Gonzalez. 

 

Jameszoo opent

Het openingsconcert is een nieuwe traditie van ADE. Dit jaar is het de eer aan Jameszoo om het evenement af te trappen. Hij voert zijn album Fool uit met het Metropole Orkest, donderdag 18 oktober 18.30 uur, in de Rabozaal van de Melkweg. Zie het interview elders in deze Interface.

 

Tickets

Wil je er zakelijk tegenaan, koop dan de vierdaagse Conference Pass voor € 300,-. Wil je zakelijk én feest, dan is er de ADE Pass voor € 450,-. De meesten onder ons zullen toch kiezen voor de ADE Card: voor € 10,- kun je daarmee tal van events bezoeken, waaronder alles in ADE Sound Lab.

 

Amsterdam Dance Event ADE
18-22 oktober, Amsterdam

www.amsterdam-dance-event.nl 

 

zoeken
zoeken