aanmelden
NAMM Show 2018 - Dag 2
Nieuwe producten van Elektron, Analog Solutions, 2HP, Focal, SPL, Avid, Antelope Audio, Waldorf, Apple en Soundwel
Merknieuws 27-01-2018 09:01
De tweede dag op de NAMM show in L.A. is voorbij. We zagen weer heel wat fraais en hebben het voor je op een rijtje gezet. Vandaag ook flink wat software.

Gisteren was al een mooie dag, maar er blijkt nog veel meer spannends te zien te zijn op de NAMM. Zo presenteerde Elektron een nieuwe synth/sequencer en Apple en Avid presenteerden nieuwe versies van Logic en Pro Tools. Verder kwamen we een erg leuke controller tegen.

Vergeet vooral ook niet het verslag van de andere dagen te bekijken

 • Preview, met nieuws van RME, JoeCo, UA, Zoom, Roland, JBL, MXL, Waldorf, Moog Music en meer!
 • verslag van dag 1, met nieuws van Nord, sE Electronics, Doepfer, IK MUltimedia, Adam, Audient, Pittsburgh, Alesis, Pioneer, HEDD, Strymon en Roland.
 • verslag van dag 3, Veel eurorack modules en producten van Steven Slate, Waves, Eventide, Retro Instruments, Beyer, Rane, Sonnox
 • Avid Pro Tools 2018

Maar ook Avid sloeg toe met een update; Pro Tools 2018. Nieuw hierin is Retrospective Midi Record, waarmee je ook als je niet opneemt toch kunt vasthouden wat je gespeeld hebt. Er zijn Track Presets toegevoegd waarmee je favoriete effectketens, processing en diverse andere track settings kunt opslaan. Playlist Comping is nuttig om de beste stukken uit meerdere takes te compileren. Met de Start Collaboration' knop kun je je project eenvoudig delen via the cloud. En in diezelfde cloud kun je nu je iLok licenses opslaan.

meer info

 

 • Elektron Digitone

Het was druk bij Elektron want iedereen wilde de nieuwe Digitone zien en horen! Digitone is een achtstemmige, digitale tabletop synth waarin FM wordt gecombineerd met een subtractive signal flow. Er zijn diverse 4 operator fm algoritmes en multimode filters plus een 'base-width' filter. Verder 2 lfo's en overdrive per stem. De sequencer heeft 4 synthtracks, 4 miditracks, een arpeggiator, polyfone sequencing en per stap kun je een andere sound kiezen. Er zijn chorus, delay en reverb send effects en een master overdrive. Behalve gebalanceerde stereo outputs heeft Digitone stereo audio inputs, hoofdtelefoonaansluiting, midi in/out/thru plus Din sync out en een usb poort. De Digitone ondersteunt natuurlijk Elektron's Overbridge systeem.

meer info

 

 • Analogue Solutions Treadstone

 

De Treadstone is een kleine, analoge, tabletop monosynth met een semi-modulaire opzet. Er is een discrete analoge vco met saw en square en een ruisgenerator en een SSM-style 24 dB filter. Verder een lfo, ADSR envelope en vca, een sequencer, een lofi digitale delay, mono output en een aardige collectie CV aansluitingen. Het apparaat heeft een ingebouwde midi to cv converter en is enorm solide gebouwd. De prijs bedraagt € 589,-

meer info

 

 • 2HP modules

Bij 2HP zagen we een drietal nieuwe modellen in hun collectie supersmalle eurorackmodules. Het zijn drummodules met namen die hun functie weergeven; KICK, SNARE en Hihat. De klank van kick en snare is gebaseerd op een sinustoon en noise en is heel mooi te manipuleren met een bipolaire draaiknop. De Hihat maakt gebruikt van zes ontstemde blokgolfoscillatoren en een ruisgenerator met extra ring modulator. Een aantal bestaande modules zijn verder herzien, VCO, LFO and Rand

meer info

 • Waldorf Quantum en STVC

 

Op de Korg site – de Amerikaanse importeur van Waldorf – zagen we een tweetal Waldorf producten. Bij Waldorf wordt hard gewerkt aan de release van de op de afgelopen Musikmesse gepresenteerde Quantum. De Quantum is een achtstemmige hybride keyboardsynthesizer met 3 oscillatoren per stem en analoge en digitale filters. Met de digitale oscillatoren zijn talloze golfvormen mogelijk, waaronder wavetable, granulair en sampleplaying. Er zit een flinke hoeveelheid geheugen voor presetsamples in, maar je kunt ook je eigen samples laden of opnemen via de audio input. Er is een fraai grootformaat touchscreen display, ingebouwde effecten en een flinke collectie aan draaiknoppen

meer info

 

Natuurlijk was ook de eerder uitgelekte Waldorf STVC te bewonderen, een soort keyboardversie van de Streichfett met vocoderfunctie. Hij heeft 49 aanslaggevoelige toetsen met aftertouch en een fraai oled display. Behalve een oscillatorbank met octave dividers is er een 16-stemmige voice synthesizer die je kunt balanceren met de strings. De originele Streichfett engine is verbeterd en de vocoder heeft een polyfone carrier, freeze mode, gender modification, morphing en effecten als phaser en reverb. De zwanenhals microfoon wordt meegeleverd.

meer info

 

 • Focal Shape Twin en nieuwe hoofdtelefoons

 

Focal breidt zijn collectie studiomonitors uit met de flagship Shape Twin, een 2.5 systeem met 2 5” woofers, een tweeter en 2 passieve radiators voor het laag aan de zijkanten. Voor het hoog is er een 50 Watt amp, de woofers worden aangedreven door twee 80 Watt versterkers. De onderste woofer verzorgt het gebied van 40 tot 180 Hz, de bovenste overlapt deels daarmee, van 40 Hz tot 2,5 Khz.

Ook nieuw bij Focal zijn de 'open backed' Clear Professional en de gesloten Listen Pro hoofdtelefoons. Focal zegt dat de Clear Professional heel dichtbij de klankervaring van een topkwaliteit monitorsysteem komt.

meer info

 

 • Antelope Audio Edge Strip

 

Antelope presenteerde een nieuwe dual input preamp gebundeld met hun Edge modeling microfoon onder de naam Edge Strip. De Discrete MP preamp is speciaal voor de Edge ontworpen. Hij heeft twee xlr/trs ingangen met fantoomvoeding, calibratie oscillator en twee lijnuitgangen. Het idee achter de Edge Strip is om een optimale aanvulling te vormen voor de Edge. Dat is nodig omdat je met een ultracleane output van de Edge met zijn twee kapsels achteraf via de bijgeleverde software de klank op allerlei ongekende manieren kunt bijwerken. Zo kun je het karakter van beroemde studio mics toevoegen, maar ook de richingskarakteristiek achteraf aanpassenen zelfs zaken als het proximity effect.

meer info

 

 • SPL Passeq, DMC en MC16

Bij SPL Audio presenteerden ze drie nieuwe/herontworpen mastering processors. De Passeq is een passieve eq met de klassieke sound van passieve inductie spoelfiltering. Er zijn 72 filters per kanaal en de frequentiebereiken zijn verbeterd t.o.v. het origineel.

De MC16 is een 16kanaals analoge monitor controller, ideaal voor Dolby Atmos en Auro 3D. Speciaal voor de MC16 werd een speciale, zeer nauwkeurige zestienvoudige volumepotmeter ontwikkeld.

De herontworpen DMC Mastering Console heeft een ergonomische lay-out en met zijn 3 units hoogte, compacte maten. Er zijn 4 stereo inputs en 4 stereo bronnen, 2 stereo recording outputs plus 3 stereo en 2 mono speaker outputs. Uitbreiding is mogelijk met de MC16 controller. Alle SPL Mastering Series apparaten maken gebruik van de 120 Volt DC audio rail voor hun voeding.

meer info

 

 • Korg Prologue

 

We hebben er voor de Namm begon al een bericht aan gewijd, maar voor wie dat gemist heeft, omdat het toch een echte highlight is èn omdat bij Korg dit fraaie zilverkleurige desinconcept te zien was, nog een keer de Korg Prologue.

Die Prologue is een echte, analoge polysynth verkrijgbaar in twee versies, eentje met 16 stemmen en 61 toetsen en een met 8 stemmen en 49 toetsen. Er worden geen ic's gebruikt voor de klankopwekking maar wel 11.000 discrete componenten. De architectuur is enigszins vergelijkbaar met die van de Minilogue en Monologue met 2 vco's + multi engine, een 12 dB low-pass filter, 2 envelopes, 1 vca en 1 lfo per stem. De multi engine is eigenlijk een derde digitale vco met o.m FM en digitale golfvormen en 12 slots voor user oscillators. Voordie Mult Engine komt er binnenkort een SDK waarmee gebruikers hun eigen golfvormen kunnen creëren. Verder is er nog een ruisgenerator met vier soorten ruis. Extra's zijn wave shaping, sync en ring modulatie, een drive regelaar en een low cut switch. En uiteraard zijn er – digitale – effecten; modulatie en reverb/delay. De 16-stemmige versie heeft als extra de analoge comp/booster (met vu meter!) als master effect.

Meer info

 

 • Apple Logic Pro X 10.4

 

Op de Namm werd bekend gemaakt dat er een nieuwe gratis update uit is voor Logic Pro X met het nummer 10.4. In deze update is een nieuwe tempo detection toegevoegd die Smart Tempo heet. Het idee is dat je nu zonder metronoom of clicktrack alles aan het tempo van je performance kunt aanpassen. Ook handig om samples met verschillende tempo en timing te combineren.

De bijgeleverde content is uitgebreid met twee nieuwe drummers, twee vintage brush kits, 800 loops en 150 nieuwe cinematic presets voor Alchemy. Verschillende nieuwe plug-in's zijn nieuw waaronder de Phat FX multi-effect plug-ins voor extra punch en presence voor synths, gitaar, bas en drums. Chromaverb is een alogoritmische galm met een kleurrijke interface en veel klankopties. Vintage EQ bestaat uit drie onderdelen die zijn gemodeled naar klassieke hardware eq's; Graphic EQ, Vintage Tube EQ en Vintage Console EQ. Laat me raden; API, Pultec en Neve?

meer info

 

 • Celemony ARA 2

 

Celemony, makers van Melodyne maakten bekend dat ze een verbeterde versie van hun ARA (Audio Random Access) interface extension uitbrengen onder de naam ARA 2. Logic Pro X 10.4 ondersteunt de nieuwe ARA 2 standaard al. Dat betekent o.m. dat je in Logic instant access hebt tot tracks in Melodyne zonder import- en exportgedoe. Bij andere daw's wordt nog aan ondersteuning gewerkt. Wel moet Melodyne zelf nog aangepast worden om dit echt mogelijk te maken, maar bij Celemony zijn ze daarmee al in het bètatestingstadium.

meer info

 • Native Instruments NKS voor effecten

 

Nieuwe producten introduceerd NI niet, maar wel organiseerden ze een Summit over 'Collaborating on the future of sound'. Verder werd bekend gemaakt dat het NKS systeem nu ook voor effecten gebruikt gaat worden. NKS van Native Instruments is een control standaard voor plug-in instrumenten die door steeds meer softwareproducten wordt ondersteund. Tag-browsing, instant sound previews en integratie met Komplete Kontrol en Maschine zijn de sterke punten van NKS. Maar nu wil Native hetzelfde systeem ook voor plug-in effecten gaan gebruiken. Die zullen dan dezelfde integratie met Kontrol en Maschine vertonen. Waves, Softube, Eventide en Sugar Bytes hebben al toegezegd dat ze NKS Effects gaan ondersteunen.

Meer info

 

 • Soundwell Dek

 

Dek is een unieke intelligente midi controller die een song uit je computer kan analyseren, waarna het apparaat automatisch de 200 aanslaggevoelige toetsen toewijst aan de juiste noten of akkoorden voor de toonsoort van de genalyseerde song. Maar je kunt DEK ook zelfstandig gebruiken en zelf een toonsoort kiezen. Het apparaat wijst ook dan noten en akkoorden (linksboven) toe aan de diverse toetsen. Het onderste nootdeel heeft toonhoogte van links naar rechts en octaaf van onder naar boven. DEK kent alle toonsoorten en je kunt eenvoudig transponeren. Daarbij geven de verlichte meerkleurige toetsen alle nodige aanwijzingen en zorgen voor een prachtige lichtshow. Je kunt er overigens ook 'gewoon' de transportknoppen van je daw mee bedienen.

meer info

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com