Test Tom Holkenborg's Percussion sample-library van Orchestral Tools in Interface 246, aug-sept 2021

Instant Hollywood

xtra 15-07-2021 08:27

Tom Holkenborg is een gevestigde naam in Hollywood. In zijn studio draait hij overuren om menige blockbuster van muziek te voorzien. En tussendoor heeft hij ook nog tijd gehad om wederom met Orchestral Tools aan een soundlibrary te werken. In Interface 246, augustus-september kun je een uitgebreide test lezen. Hier op Interface.nl een introductie en een uitleg op video door Tom zelf.

Tom Holkenborg is een van Nederlands succesvolste muzikanten, en waarschijnlijk ook de hardst werkende. Hij schrijft aan de lopende band soundtracks voor grote Hollywoodfilms, bracht bij Orchestral Tools december 2019 de sample-library Junkie XL Brass uit en presenteert nu een nieuwe sample-library bij Orchestral Tools: Tom Holkenborg's Percussion. 

Tom Holkenborg's Percussion library bevat negen bassdrums, variërend van 20” tot 24”. Dit zijn kicks uit Tom’s eigen drumsets (Holkenborg is naast producer immers ook drummer) bespeeld met grote kloppers. Verder elf surdo’s, een diep klinkend slaginstrument van Braziliaanse herkomst, vaak gebruikt bij samba-uitvoeringen en met carnaval ‒ lekker opzwepend. Verder zes varianten van de minder bekende tupan uit Bulgarije. Dit zijn trommels met aan beide zijden een dierenhuid die een verrassend zware sound voortbrengen. Verder nog een collectie Yamaha concerttoms, Taye toms en Marching Band drums. De laatste folder bevat Tom’s custom drums met een collectie toms van een aantal speciaal voor hem gemaakte drumstellen. Van bijna al het slagwerk zijn versies in een lage, normale en hoge stemming beschikbaar.

Test in Interface Magazine
Hoe je al deze percussiesamples kan inzetten en een beoordeling van de kwaliteit vind je in onze test in Interface 246, augustus-september 2021. 
Lees de test in Interface, te bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl

Hier op Interface.nl een uitgebreide toelichting door Tom zelf over de totstandkoming van 'Percussion'. 

'Percussion' werd 9 juni 2021 gelanceerd met een live event. Kijk 'm hier terug: 

Luister naar audiodemos op de site van Orchestral Tools

Interview in Interface
In een bijzonder interview in Interface 234, december 2019, vertelt Holkenborg over de intensieve opnamen voor Junkie XL Brass en zijn eigen onverstoorbare werkschema. 

Download nu de pdf van het 7-pagina's lange archief-interview

Check het webartikel dat we destijds op Interface.nl publiceerden

zoeken
zoeken