Modal Electronics Cobalt8 review in komende editie Interface

Nu al de video-review van deze polyfone VA keyboardsynth hier op Interface.nl

Merknieuws 14-12-2021 16:12

Hij is kobaltblauw, polyfoon en heeft een vieroctaafs toetsenbord en een morphing filter, de Cobalt8 van Modal. In de komende editie van Interface die in januari uitkomt testen we Cobalt8, hier op Interface een introductie en de Engelstalige videoreview van Stefan Robbers die de test voor Interface schrijft.

Modal is een Britse firma die een behoorlijk assortiment aan synths maakt, van de mini CRAFTsynth tot de ambitieuze 00 serie.

Hun Cobalt8 valt meteen op door de prachtige blauwe kleur en de alleszins redelijke prijs van 650 Euro. Hij doet bij de eerste aanblik sterk denken aan de eerder verschenen Argon8, zij het dan in een diepe metallic blauwe kleur.

Net als de Argon is de Cobalt8 verkrijgbaar in drie versies: de Cobalt8, met 37 toetsen, een Cobalt8M desktopuitvoering zonder toetsen, en de hier geteste Cobalt8X, uitgerust met een 5-octaafs toetsenbord met velocity en aftertouch.

Het is een fraai klinkende achtstemmige virtueel analoge synth met een vieroctaafs Fatar keyboard. Elke stem is opgebouwd uit twee onafhankelijke Oscillator Groups met elk maximaal 4 oscillatoren, in totaal dus 64 oscillatoren. Er zijn 34 oscillator algoritmes met o.m. sync, ring mod, cross mod, pwm, fractal en waveform morphing. Het filter is een morphable 4-pole ladder filter in 4 variaties met resonantie. Met 3 envelopes, 3 lfo's (waarvan 2 polyfoon) en o.m. de X-Y joystick kun je in de mod matrix 55 parameters moduleren.

Stefan Robbers testte de Cobalt8. De review verschijnt in de komende editie Interface. Maar nu al kan je hier de Engelstalige videoreview zien. 


De Cobalt8 heeft een polyfone step sequencer met 64 stappen plus 4 sporen voor het moduleren van parameters. Daarnaast is er nog een arpeggiator.

De FX sectie bestaat uit 3 processors met keuze uit 11 effecten. Behalve stereo audio out is er een audio input, din midi in/out, usb midi en sync in/out.

Editing is mogelijk via een app voor Windows, Mac, iOS en Android of een au/vst3 plug-in.

Je kunt 2 Cobalt8's koppelen voor 16-stemmige polyfonie. De kans is groot dat er ook een module van gaat komen en wellicht versies met meer stemmen.

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken