NAMM 2023 beursnieuws II

Meer nieuws

Merknieuws 17-04-2023 08:37

De NAMM 2023 zit er weer op. Als het gaat om synths was er niet enorm veel nieuws, maar op het gebied van studioapparatuur hadden we weinig te klagen. Opvallend genoeg zagen we ook diverse eurorackmodules en modulars, terwijl SuperBooth binnenkort alweer van start gaat

Deel I van het NAMM 2023 beursnieuws vindt je hier

 

Zynaptiq komt na lange tijd met een update voor de fameuze ProSoniq Orange Vocoder. Hierin zitten 22 algoritmes, midi controllable pitch quantize en een random generator die uit bestaande presets iets nieuws maakt. Verder weten we nog weinig of niks.

Meer informatie

 

 

De nieuwe WS-6.2 subwoofer van Kali is ultraklein (40x37x28 cm), maar twee 6,5” ‘long throw’ woofers en een baspoort zijn goed voor maximaal 120 dB level en een bereik van 27 tot 200 Hz (weliswaar +/-10dB). Hij kost € 599,-.

Ook nieuw is de passieve (!) SM-5-C driewegmonitor met een 1” tweeter in een coaxiale setup met een 4” midspeaker. Dat alles met een speciaal ontworpen frontpaneel en een bereik van 47Hz tot 21kHz (+/-3dB). Hij gaat € 999,- kosten.

Meer informatie

 

Nuttig voor ambitieuze eurorackers is The Centre semi-modular Synth Station van 1V/Oct. Hierin zit een processor waarop je een 4-stemmig polyfone wavetable synth met veel mogelijkheden, effecten en een sample drumrack kunt draaien. De software wordt via CV/gate èn een midi to cv interface aangestuurd. Kost zo’n 1000 dollar.

Meer informatie

 

Antelope Audio presenteert zijn eerste monitor, de Atlas i8, een actief, driewegsmodel met dubbele ‘isobare’ woofer, waardoor het kastvolume beperkt kan blijven. Mid en hoog zijn coaxiaal gemonteerd voor een fasereine weergave. Opvallend zijn het kleurenschermpje achterop, de digitale processing en de usb connector. Behalve analoog in is er ook aes/ebu digitaal in met 192kHz AFC geklokte converters. Hij gaat rond de 4500 dollar kosten.

Meer informatie

 

Hij doet sterk denken aan de Suzuki Omnichord, (waarvan binnenkort een nieuwe versie verschijnt) maar de Instachord is een digitaal instrument met een revolutionair bedieningsconcept met pads en drukknoppen. De ingebouwde SAM2695 chip levert 128 sounds, te beluisteren via de ingebouwde speaker of line out. Dankzij usb midi werkt ie ook als controller. Hij kost 337 euro voor Indiegogo ‘early birds’.

Meer informatie

 

Het Britse Sontronics heeft een opvolger voor de Saturn, de Saturn 2. 7 karakteristieken zijn via de controller op de mic selecteerbaar, er is een padswitch en een tweestanden hpf. Hoge gevoeligheid, minimale ruis en een zijdeachtige roll-off in het hoog bepalen de sound. Prijs is nog niet bekend.

Meer informatie

 

 

Twee analoge vco’s, een wavefolder en een 8-voudig multifilter vormen het hart van Intellijel’s Cascadia semi-modulaire synth. 101 patchpunten en plenty faders en draaiknoppen zorgen voor heel veel mogelijkheden, ook zonder te patchen trouwens. Dankzij midi i/o/t, usb en cv/gate past ie in elke setup. Hij zou 2149 dollar moeten kosten.

Meer informatie

 

Het Chinese Donner kennen we van een TB303-achtig apparaat, maar nu hebben ze de D1, een 12-kanaals, drummachine met verlichte pads. Je kunt je eigen samples laden, en er is een ingebouwde sequencer plus fx. Behalve stereo out heeft ie ook aux in en midi in en out.

Meer informatie

 

Deel I van het NAMM 2023 beursnieuws vindt je hier

zoeken
zoeken