Korg Wavestate

3 x anders

Merknieuws 20-06-2023 10:59

De Wavestate van Korg was een stevig opgefriste versie van hun legendarische Wavestation vectorsynth uit de jaren 80. Nu is die frisse Wavestate er in drie nieuwe versies met veel meer stemmen.

Over de klankgeneratie van die Wavestate uit 2020 (test in Interface 237) had niemand iets te klagen; duizelingwekkend veel mogelijkheden, veel soundmodulaties en de synth was nog aardig betaalbaar. Minder enthousiasme wisten de aftertouch implementatie en de plastic behuizing op te wekken. Korg luisterde en kondigde in 2021 de Wavestate SE aan; meer toetsen, betere aftertouch en solide behuizing. Mar vervolgens gebeurde er niks, de SE kwam niet. Tot nu want de herziene Wavestate is (bijna) te koop en maar liefst in 3 versies.

De Wavestate MKII is een frisse versie van het origineel met 37 toetsen keyboard, 4 lames, meer modulatieopties, 96 stereo stemmen en 4GB geheugen voor samples.

De Wavestate SE is echt aangepakt: 61 toetsen keyboard, 120 stereo stemmen en mooiere vormgeving van de metalen kast. Het toetsenbord is ‘Natural Touch’ en dat betekent velocity, aftertouch en zelfs release velocity. Daarmee weegt ie wel 8,6kg. Elektronisch is ie identiek aan de MKII; wave sequence engine 2.0, diverse filters, 4 lanes en 4GB voor je eigen samples. Wel krijg je er een draagkoffer bij.

 

En wie zich wil onderscheiden van de massa is er een in zilver uitgevoerde Wavestate SE Platinium in limited edition.

 

De prijzen zijn ook duidelijk anders; De Wavestate MKII is met € 899,- betaalbaar, maar de Wavestate SE kost 2199,-, de SE Platinum heb je voor € 2399,-

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken