Elmyra 2

Experimenteel semi-modulair

Merknieuws 17-07-2023 09:24

Het wordt steeds moeilijker om te beslissen aan welke semi-modulaire synth je je geld moet besteden. De Elmyra 2 analoog/digitaal hybride van Neutral Labs maakt het nog moeilijker want die biedt erg veel waar voor zijn geld.

De Neutral Labs Elmyra 2 is een verbeterde versie van de losjes op de populaire experimentele Soma Labs Lyra gebaseerde synth. Het is nog steeds een kleine drone synthesizer met 4 onafhankelijke wavetable monostemmen die elk 3 oscillatoren hebben. Een leuke extra is dat ze microtonale toonladders ondersteunen voor niet-westerse, of gewoon experimentele stemmingen.


Voor elk van de 4 stemmen is er een envelope en 2 lfo’s plus dubbele subs, unison detune, saturation, bit mangling, sample rate reduction, noise en hp + lp filters. De mix inclusief de externe audio input gaat vervolgens door een analoog filter met 12 (lp, bp en hp) en 24 db (ladder) opties. Dan volgt een drietal effecten; een clockable delay met hoge feedback, een lo-fi reverb en de schurende analoge OUCH distorter. Voor patching zijn er 41 connectors waarvan 31 voor modulatie. Je bespeelt de Elmyra 2 via de trigger pads of de vier 128 staps sequencers – een per stem -. Natuurlijk kan het ook via CV/gate. Er bestaat ook de mogelijkheid om preset cards te gebruiken en de sound te modificeren met je eigen componenten als diodes.

De Elmyra 2 – vervaardigd met plant-gebaseerd plastic en Duits eikenhout – is er als tabletopmodule of eurorackversie, waarbij je kunt kiezen voor een kant-en-klare uitvoering of een zelfbouwpakket. Vanaf eind juli verkrijgbaar. Eurorack; € 550,- (kit € 330,-), desktop € 600,- (kit € 380,-).

Meer informatie

 

zoeken
zoeken