Shure Motiv MVX2U

Usb voor alle microfoons

Merknieuws 01-09-2023 08:44

Usb microfoons zijn er onderhand honderden, maar waarom een speciale podcast mic kopen als je je beste microfoon eenvoudig voor usb geschikt kunt maken?

Usb microfoons zijn vaak niet van de allerhoogste kwaliteit en kennen nogal eens beperkingen. Als je al een of meer microfoons hebt is het irritant om geld uit te moeten geven aan een speciale usb mic voor content creation of voor locatiewerk.

Gelukkig is er nu de Shure Motiv MVX2U, een superkleine 24 bit, 48kHz eenkanaals usb interface helemaal gericht op microfoons. Het ding is vrijwel even groot als een xlr plug en heeft ook dezelfde doorsnede. Dankzij de fantoomvoeding werkt ie zowel met dynamische als condensatormics. Aan de ene kant alleen de xlr input, aan de andere kant een usb connector, een monitor out voor een hoofdtelefoon en de knop voor fantoomvoeding.

De maximale versterking is met 60dB ruim bemeten en de ingebouwde dsp zorgt voor nuttige audio processing. Via een bijbehorende ap kun je autogain, limiter, compressor en eq activeren.

De MVX2U werkt dus met alle microfoons, zelfs met je vintage grootmembraan condensator! Het enige wat je tegen zou kunnen houden is de prijs van 145 euro.

Meer informatie

zoeken
zoeken