FL Studio 21.2

Stem separation en sound cloud

Merknieuws 06-09-2023 09:29

Het is nog een vroege bèta-versie maar de laatste uitvoering van de FL Studio daw bevat twee erg gewilde features; een eigen cloudsysteem voor sound downloads én stem separation

FL Studio bestaat al tientallen jaren en heeft dankzij een typische opzet, werkmethode en ingebouwde opties een grote schare aan fans en gebruikers verzameld. Al die mensen kunnen zich verheugen op twee belangrijke nieuwe faciliteiten in de volgende versie. Ze zijn al geïmplementeerd in een binnenkort te verschijnen bètaversie die geregistreerde gebruikers dan kunnen downloaden.

Het meest opwindende is ingebouwde stem separation, waarbij audio wordt gescheiden in een aantal delen. Vaak gaat het dan om ritme, bas, melodie en vocal, maar de details zijn nog niet bekend. Het werkt via een internetverbinding om het proces ultrasnel te laten verlopen

Ook nieuw is ‘Sounds’ in de browser. Hiermee kun je sounds, loops etc. direct downloaden van de Image Line server. In de betaversie is dit gratis, maar uiteindelijk wordt dit een betaalde dienst.

 

De updates zijn zoals gebruikelijk bij FL Studio (lifetime free updates!) gratis, maar in welke FL Studiouitvoeringen deze twee nieuwe opties beschikbaar zijn is nog niet bekend.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken