Jomox Mod FM

Frequency modulation met filters

Merknieuws 22-09-2023 08:33

Lang niks gehoord van het Berlijnse Jomox, maar nu zijn ze terug met een eurorack fm synth voorzien van analoge filters!

Jomox goldt altijd als een specialist op het gebied van 909-achtige analoge drummachines en met de Alpha Base hebben ze nog steeds een product op dat gebied. Nieuw, maar al enkele jaren geleden aangekondigd is een FM eurorack synth die Mod FM heet. Toen lang geleden de Yamaha DX7 uitkwam hoorde je vaak dat het geweldig zou zijn geweest als daar een mooi filter in had gezeten. De Mod FM combineert nu FM klankopwekking met analoge filters en vca’s. FM werkt hier weliswaar met ‘slechts’ 4 operators en 29 algoritmes zoals op de DX-9, maar het is wel een echte hybride en erg flexibele synth

Het is een 8-stemmige multitimbrale module met 2 vc’os en 2 lfo’s per stem. Er zijn per stem zelfs twee gelijktijdig bruikbare filters; een 24dB low pass en een 12 dB lp/bp/hp. Uniek is ook dat elke stem zijn eigen CV/Gate input en audio output heeft. Daarnaast is er midi i/o plus usb midi en geheugens, ook voor cv amounts. Op de stereo mix ouputs kun je de ingebouwde reverb en 2 stereo delays gebruiken.

Het is een eurorack module, dus er zit geen voeding bij, maar die zou je los kunnen aanschaffen. De moeite waard, want de Mod FM kan prima zelfstandig functioneren en klinkt uitstekend. Hij kost zo’n 1000 euro.

 

Meer informatie

zoeken
zoeken