Eventide Omnipressor 2830*Au

reissue van legendarische compressor

Merknieuws 31-10-2023 08:08

Eventide ken je natuurlijk van de befaamde hardware effectprocessors en een groeiend aantal plugins. In de jaren 70 maakten ze ook diverse processors, waarvan de opnieuw verkrijgbare Omnipressor het meest befaamd is.

De Eventide Omnipressor stamt van begin jaren 70, dus is het een klassieke analoge compressor, limiter, expander en gate. Naast geduchte concurrenten van Universal Audio en dbx was de Omnipressor erg populair in – met name Amerikaanse – studio’s, maar ook Queen’s Brian May was er dol op.

De Omnipressor 2830*Au (au is de chemische aanduiding voor goud, dus een gouden jubileum) is een getrouwe kopie van het origineel met enkele toevoegingen. Wat gebleven is zijn de treshold, attack en release, atten limit en gain limit draairegelaars Met een draaiknop naats de vu meter kies je voor de functie. Verder had deze eenkanaals dynamiekprocessor een sidechain input en een look-aheadfunctie. Uniek en zeer creatief bruikbaar was de reverse compression waarbij zachte signalen luid gemaakt worden en harde signalen zacht; van -10 naar + 10 en van +5 naar -5dB bijvoorbeeld. Verder kon je kiezen voor infinite compression waarbij alle signalen dezelfde luidheid krijgen.

Dat alles dus ook in de re-issue, maar nieuw aan de 2830*Au zijn een link connector voor stereogebruik en het gebruik van trafo’s voor de in- en outputs via trs en xlr connectors

 

Prijs € 2199,- excl. Btw. Verschijningsdatum is nog niet bekend.

Meer informatie

 

 

zoeken
zoeken