KAOSS Replay

samplechaos

Merknieuws 13-11-2023 07:24

Korg brengt de Kaoss-lijn opnieuw tot leven met een 16 pads performance sampler voorzien van een stevige dosis ‘speelbare’ effecten en diverse dj functies. Een recept dat doet denken aan de Roland SP-404.

Het is bijna 25 jaar geleden dat Korg de Kaoss Pad introduceerde, een intuïtieve effectprocessor met X/Y pad die zowel onder dj’s als muzikanten bijzonder succesvol was. De nieuwe Kaoss Replay volgt een iets ander recept met sampling gecombineerd met effecten.

Met 16 aanslaggevoelige verlichte pads trigger je samples, selecteerbaar uit 128 sample slots. Sampelen (30 minuten max.) kan via cinch line/phono inputs, een aux input of een mic input met preamp. Je kunt sounds ook laden of opslaan op een micro SD-card. De effectsectie met keuze uit 128 dynamische effecten en de dj-sectie bestuur je via het 5 inch touch screen. Hiermee kun je ook de samples bewerken.

Voor communicatie met andere apparaten heb je din midi in en out en usb, dat behalve voor mididata, de KAOSS Replay ook in een audio interface kan veranderen. Zo kun je van een computer sampelen of je performance op de KAOSS Replay opnemen. Je kunt het apparaat trouwens tevens als midi controller gebruiken. Usb levert ook de benodigde stroom, ook via een powerbank.

Vanaf januari moet ie te koop zijn voor 1099 euro.

Meer informatie

zoeken
zoeken