Dubreq Stylophone Theremin

klank via antenne

Merknieuws 08-01-2024 08:12

Dubreq maakt re-issues van en variaties op aparte historische elektronische instrumenten. De bekendste daarvan is de Stylophone die je via een geleidende stift – de stylus – bespeelt. Nu hebben ze de Stylophone gekruist met een Theremin; geen stylus maar een antenne.

De Theremin uit 1928 was het eerste praktisch inzetbare elektronische instrument dat vanwege zijn spookachtige klank in diverse soundtracks van befaamde science-fictionfilms te horen is, maar ook in Whole l,otta Love van Led Zeppelin. Typisch aan de Theremin is dat je ‘m bespeelt met je handen; de afstand van je handen tot de twee antennes bepaalt toonhoogte en volume.

De Stylophone Theremin heeft echter maar een antenne waarmee je de toonhoogte bepaalt. Dat kan trouwens ook met een lange fader op de behzuizing zelf. De klankkleur bepaal je met een octaafschakelaar,er zijn meerdere golfvormen (sinus en blokgolf) van de oscillator, vibrato en ook een ingebouwde delay. De kleine Stylophone Theremin werkt op batterijen en heeft een ingebouwde luidspreker. In elk geval een leuke gimmick, maar ook serieus bruikbaar en met een prijs van rond de 100 euro ook zeer betaalbaar.

Meer informatie

 

zoeken
zoeken