Korg KingKORG NEO

Nu met zwanenhals

Merknieuws 19-01-2024 11:52

Een jaar of 10 terug bracht Korg de Kingkorg uit. Die is nu terug en met de zwanenhals lijkt het wel een Minkorg op stereoïden, maar het is een veel ambitieuzere synth.

De KingKorg uit 2013 was een krachtige virtueel-analoge synthesizer met lekker veel verschillende filters en een krachtige sound. Reden genoeg om dat idee opnieuw op te pakken onder de naam KingKorg Neo.

Hij heeft weliswaar minder toetsen (37) als het origineel, maar daarvoor krijg je diverse extra’s terug. De XMT VA engine is een grotendeels ongewijzigde versie van het oorspronkelijke concept, maar er zijn nu preset algoritmes waardoor programmeren sneller verloopt. Er zijn 32 vintage waves plus 65 pcm en 40 dwgs basissounds. Je krijgt 18 verschillende filters, waaronder natuurlijk flink wat vintage synths.

Het meest opvallend is de zwanenhals microfoon en inderdaad, er is een ingebouwde 16-bands vocoder waarbij behalve de ingebouwde mic ook een externe microfoon en zelfs Timbre B uit de Neo zelf als modulator kan dienen. Natuurlijk zijn er ook flink wat effecten; 3 slots met elk 6 effecten. De bi-timbrale, 24-stemmige KingKorg Neo gaat € 1099,- kosten.

meer informatie

 

zoeken
zoeken