MonkeyC Rando

Random samplekiezer

Merknieuws 28-02-2024 10:02

Hoe begin je aan een nieuwe track? Vaak laadt je eerst wat leuke samples, maar welke dan en heb je zin om daarvoor je hele harde schijvencollectie te doorzoeken? Rando doet het werk voor je.

Niets is dodelijker voor de creativiteit dan al je harde schijven te doorzoeken voor inspirerende samples, Gelukkig kan Rando je hier behulpzaam zijn en voor de afwisseling een keer zonder A.I.!

Je vertelt de plugin eerst welke map je wilt gebruiken waarna Rando at random een aantal samples laadt en deze mooi over je keyboard verdeelt en mapped; ready to play! Op zich heel simpel maar het scheelt je een hoop tijd en gepieker. Het mooie van Rando is dat het automatisch samples met een toonhoogte correct stemt en ritmische samples op de juiste timing brengt. Er is ook een alternatief waarbij je random je complete collectie op een keyword laat doorzoeken.

Rando is zeker geen geavanceerde sample editor maar biedt wel diverse essentiële edittingopties; start- en eindpunt, afspeelrichting, loudness envelope, pitch plus trigger, gate en loop. Verder zijn er een paar aardige fx modules aan boord, een random sequencer en een nuttig pakket samples.

Aardig is verder dat MonkeyC het bedrijf is van onze landgenoot, producer Dennis de Laat. Met Rando heeft ie een uiterst nuttig, snel en creatief inspirerend product afgeleverd.

MonkeyC Rando werkt als vst3, aax en au plugin en kost ter introductie € 49,-.

meer informatie

 

 

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken