Moog Labyrinth

uit het doolhof

Merknieuws 04-07-2024 09:38

Na talloze gelekte video’s van voortijdige uitgebrachte exemplaren is er nu officieel bericht van Moog; hun nieuwe Labyrinth komt 11 juli officieel uit.

Vrij snel na de Spectravox (test in de aankomende Interface 264) is er al weer een nieuw product van Moog met de naam Labyrinth. Dit is opnieuw een semi-modulaire synthmodule in desktopformaat zoals we die van o.m. de Mothers kennen. Het unieke aan deze nieuwe Labyrinth is dat Moog – bij uitstek maker van East-Coast synthesizers – hierin diverse typische West-Coast elementen integreert, zoals we die kennen van Buchla en Serge producten.

Hij heeft twee oscillatoren; sinus en driehoek, maar dankzij de fm en ringmod modulatie tussen beide kun je extra boventonen toevoegen. Uiteraard ontbreekt het kenmerkende Moogfilter - traploos variabel tussen lpf en bp - niet maar er is ook een spanningsgestuurde wavefolder, die met het lpf gemengd kan worden en voor of achter het filter kan staan. Je mag verwachten dat daarmee het klankrepertoire behoorlijk breed zal zijn.

Voor modulatie zijn er twee eenvoudige release envelopes, een lfo is niet aanwezig.

Apart zijn ook de twee sequencers die enigszins volgens het recept van een shift register werken.

Helemaal rechts een veld met 8x4 eurorack compatibele patchpunten.

!1 juli officieel dus en naar verluidt met een prijs van € 699,-

moogmusic.com

 

 

zoeken
zoeken