Meer freeware voor thuiswerkers

Zenbeats, Synthmaster, Soundtoys, AS-16, Balancer en meer

Merknieuws 03-04-2020 13:46

Een van de zeldzame positieve kanten van de Coronacrisis is dat diverse makers van software - soms tijdelijk - een van hun producten gratis aanbieden. Een kort overzicht bezig van de oogst uit de afgelopen week.

 

Roland Zenbeats (iOS en Android) is een groovebox annex sequencer vol met 808, 909 en 303 sounds plus diverse instrumenten en 14 effecten. De basisversie was altijd al gratis maar nu zijn ook allerlei extra's die je normaal 15 Dollar kosten, gratis.

Meer informatie

 

 

KV331 Audio Synthmaster One (iOS) is een uitstekende wavetable synth voor de iPad en iPhone die nu voor korte tijd helemaal gratis is. Inclusief 650 presets en 16 stemmige polyfonie. Werkt standalone en als Auv3 plug-in.

Meer informatie

 

 

De AS-16 Sequencer Reason rack Extension is tot 15 april gratis te downloaden. Dit is een 16 kanaals analog-style, CV sequencer met midi en audio features voor in je Reason Rack.

Meer informatie

 

Sonible/Focusrite Balancer is een smart mastering plug-in. Hij analyseert de audio in een paar seconden en optimaliseert vervolgens de klank met AI. Je kunt kiezen tussen Warm, Neutral en Bright. Werkt als au, vst of aax plug-in onder Windows en Mac.

Meer informatie

 

LE Mastering Bundle van Home Studio mastering is een set van 5 fratis plug-ins; Monomizer, Equalizer, Compressor, Convolver, en Limiter. Hoe je ze kunt gebruiken wordt beschreven in een gratis e-book; "The One Hour Mastering Workshop".

LE Mastering Bundle werkt als 32/64 bit, vst, au en aax plug-in onder Windows en Mac

Meer informatie

 

Kome we bij een aantal demoversie die heel lang bruikbaar zijn zonder beperkingen:

Ableton Live 10 Suite kun je nu 90 dagen gratis gebruiken zonder enige beperking. De ideale gelegenheid om deze topklasse daw eens uit diepgaand uit te proberen. 64 bit Windows en Mac.

Meer informatie

 

 

Effect Rack van Soundtoys is nu tot 30 juni gratis te gebruiken. Dit is een compleet FX-rack met daarin zowat alle plug-ins van Soundtoys, 14 stuks met alle bekende titels. Dat is meer dan genoeg tijd om te checken waarom Soundtoys plug-ins zo vaak gebruikt worden door topproducers. Windows/Mac, aax, vst en au plug-in.

Meer informatie

 

 

Arturia heeft eveneens de demoperiode opgerekt van Pigments2. Deze fantastische softsynth werkt nu zonder beperkingen tot 3 juli.

Meer informatie

 

 

Bij Steinberg werken Cubase Elements, Dorico Elements, WaveLab Elements en Absolute Collection nu 60 dagen zonder beperking in de Stay Home Elements Collection. Dus ruim de tijd om de daw, het notatieprogrammma en de audio editor uit te proberen. Absolute Collection bevat 100Gb audio content voor Halion 6, presets voor synths en drums en grooves voor Groove Agent.

Meer informatie

 

Vergeet vooral niet onze eerdere Covid-19 freewarelijst te bekijken.

En onze rubriek Interface Freeware vindt je een schier oneindige voorraad aan gratis software en sounds

zoeken
zoeken