Apparaten doorverbinden via midi thru

Storingen bij doorlussen midi

vragen 20-11-2017 15:11

Ik stuur met behulp van een Roland D50 en een MC50 sequencer een aantal synths, samplers en modules aan. Alles is doorverbonden via midi-thru, wat soms resulteert in storingen. Kan ik dit oplossen door bijvoorbeeld een MidiSolutions T8 (achtvoudige midi thru box) te gebruiken? Zo ja, kan ik daarmee diverse midikanalen aansturen? En hoe zit het met midi clock-signalen?

Op zich moet je heel wat apparaten kunnen doorverbinden via midi-thru’s zonder problemen, zolang de kabels niet te lang zijn (liefst 1,5m of minder) en van goede kwaliteit. Een midi thru box is in principe wel beter als je meer dan een stuk of vier apparaten doorlust. Problemen kunnen veroorzaakt worden door slechte kabels, een ‘software thru’ op een apparaat (midi-out omschakelbaar naar midi-thru) of midi merge-functies. Ik zou eerst controleren of de problemen ook optreden als je al je apparaten (een voor een) direct op de MC50 aansluit.

Een midi thru box sluist in principe alles door, tenzij er een filteroptie op zit, en dat is bij de T8 niet het geval. Het kanaalnummer zit ‘ingebakken’ in de midiboodschap, dus dat blijft bewaard, en ook midi clock wordt gewoon doorgegeven. Of het je problemen oplost kan ik niet garanderen, maar het is zeker de moeite waard om te proberen. Zo duur is zo’n ding nou ook weer niet.

 

zoeken
zoeken