Neumann TLM 107 microfoon - info en video

Alleseter

Merknieuws 23-11-2015 14:08

De TLM 107 is een nieuwe zeer veelzijdige microfoon van het prestigieuze merk Neumann. Dankzij de diverse instelmogelijkheden is hij zowel voor het subtiele werk geschikt als voor het geweld van bassdrums.

Neumann is natuurlijk een merk met een lange historie in de wereld van de microfoons, maar aan deze condensatormicrofoon zit geen vintage of nostalgisch kantje. De filosofie hier is innovatie maar natuurlijk wel  gebaseerd op traditie en ervaring. De TLM 107 onderscheidt zich door een zeer laag ruisniveau en een uitstekend incasseringsvermogen voor hoge SPL's, terwijl hij toch extreem gevoelig is en een breed spectrum kan verwerken. Deze microfoon is de ideale oplossing voor de moderne opnamestudio die het geluid van nu optimaal vast wil leggen.
 
Bekijk hier de demovideo van Neumann

 

De TLM 107 biedt vijf omschakelbare richtingskarakteristieken;  omni, cardioïde, breed cardioïde, hyper cardioïde en  achtvormig. De microfoon bevat twee membranen en de frequentiekarakteristiek is vlak tot 8kHz met een lichte “boost” daarboven  voor extra presence. Het laag-af filter  kan tussen 40Hz en 100Hz omgeschakeld worden voor optimale resultaten bij verschillende klankbronnen en het kapsel is speciaal ontwikkeld om goed met S-klanken en plopgeluiden  overweg te kunnen. Middels led’s worden de gekozen instellingen op de achterkant weer gegeven zodat de zanger niet afgeleid wordt.

De TLM 107 is verkrijgbaar in mat nikkel of zwarte uitvoering en wordt geleverd inclusief een statiefbevestiging (SG 2) en een houten opbergdoos.

 

Sennheiser Benelux, +31 (0) 36-5358444

www.sennheiser.nl, www.neumann.com

zoeken
zoeken