Retrokits RK-TRS-X Adapter

Geen gedoe meer met midi verloopkabels

Merknieuws 18-06-2020 09:45

Vroeger was het leven simpel; midi betekende een vijfpins dinplug. Sindsdien is er natuurlijk usb-midi bijgekomen, veel problematischer is midi via trs minijacks. Retrokit heeft een mooie oplossing

Steeds meer apapraten hebben geen ronde dinpluggen meer voor midi maar 3,5mm jackpluggen. Dat is al lastig maar er worden daarin twee standaards gehanteerd; TRSA (o.a Korg en Elektron) en TRSB (o.a. Arturia, Akai en Novation). Zo wordt communicatie wel erg lastig gemaakt. Je krijgt soms wel verloopkabeltjes naar din bijgeleverd maar die zijn natuurlijk spoorloos verdwenen als je ze nodig hebt. Gelukkig is er een alternatief voor een assortiment aan midi verloopkabels namelijk de RK-TRS-X Adapter van het Nederlandse Retrokits. Dit is een dinplug met aan de andere kant zowel connectors voor TRSA als TRSB. Ze kosten 14 Euro per stuk.

Retrokits heeft verder een hele hoop handige verloopkabels, de RK-006 ultracompacte usb midi/gate hub en de RK-002 smart midi cable met ingebouwde programmeerbare Arduino processor.

Van een aantal Retrokits producten kun je hier onze test lezen

Meer informatie

zoeken
zoeken