aanmelden
Partities op de harde schijf een andere letter toewijzen
vragen 27-11-2013 15:09
Ik gebruik bij mijn Windows computer een externe harddisk om de drumsamples van Fxpansion BFD2 en SD2 op te plaatsen, maar nu is het altijd spannend welke letter aan die externe hd toegewezen wordt. Het is nu vaak I in plaats van H, wat ik oorspronkelijk had. Kan ik dit nog veranderen nadat deze letter is toegekend? Het gaat om een Western Digital 500GB die stroom krijgt uit de usb. Op die schijf staan ook mijn mp3’tjes, die ik afspeel met Winamp, zodat ik dat ook moet veranderen!

Bas

Beste Bas,

Jazeker, je kunt onder Windows de toegewezen letter en de volgorde van cd/dvd-spelers, harde schijven en partities veranderen, behalve voor partitie C.

Ga naar ‘configuratiescherm/systeem en beveiliging/systeembeheer/parti’. Klik met de rechtermuisknop op de partitie of harde schijf die je wilt aanpassen en kies voor ‘Stationsletter en paden wijzigen’. Het is wel altijd een heel gepuzzel om alles in het gelid te krijgen. Als je bijvoorbeeld E in H wilt wijzigen, en H is al in gebruik, verander je eerst E in bijvoorbeeld Z, dan H in E of een andere vrije letter, en dan pas kun je Z (oorspronkelijk dus E) aan H toewijzen. Goed opletten dus, want voor je het weet, klopt het ‘pad’ van een ander programma naar de juiste datalocatie niet meer. Verstandig is om eerst de huidige lettertoewijzing op te schrijven voor je aan de slag gaat.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com