aanmelden
Vervormde tracks repareren
vragen 27-11-2013 15:20
Ik heb een audio-opname waar vervorming in zit en ik probeer dit op een of andere manier te repareren. Nu kan ik mij herinneren dat er een programma of plug-in is dat daar iets aan kan doen, maar ik ben de naam van dat programma helaas kwijt. Kunnen jullie me verder helpen?

Dick Berg

Beste Dick,

Een eenmaal vervormde audio opname is meestal niet echt meer te repareren. Verwacht dus niet te veel van de programma’s die claimen hier iets aan te kunnen doen. Als de vervorming redelijk bescheiden is en de opname in een arrangement gebruikt wordt kun je het hopelijk zodanig bijwerken dat je er mee weg kunt komen.

Er zijn verschillende programma's die claimen geclipte audio te kunnen herstellen, waarvan vooral de laatste versie van RX het heel goed schijnt te doen

Izotope RX 

Sony Soundforge (met Izotope plug-ins) 

Adobe Audition 

Van de eerste twee kun je een demoversie downloaden om te checken of het de beloften waarmaakt.

Een specialist op het gebied van ‘audio restaurations’ is Cedar. Hun producten zijn grotendeels digitale hardware, maar ze hebben ook een plug-in-bundel die Cedar Studio for Pro Tools heet, waar een declipper in zit. Helaas enkel verkrijgbaar als Audiosuite/Rtas/AAX plug-in, dus je hebt Pro Tools nodig om er mee te kunnen werken.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com