aanmelden
Het formaat van een Plug-in venster veranderen
vragen 24-05-2014 09:46
Binnen Cubase Studio 4 werk ik onder Windows met vst’s waarvan bij sommige het scherm erg klein is uitgevallen. Is er een mogelijkheid om het formaat van het scherm groter te maken? Zo heb ik recent de Arturia Moog Modular V2 moeten herinstalleren na een virus. Voorheen werd de lay-out van de Moog door het hele scherm benut, maar na herinstallatie gebruikt hij ongeveer de helft van het scherm. Hoe is dit op te lossen?

Gert Blokzijl

Beste Gert,

Het formaat van vensters van vst-plug-ins is neestal niet te veranderen; de maker bepaalt het formaat en daar moet je het mee doen. Je komt wel vaak tegen dat de plug-in klein opent en met een druk op de edit-knop een groter venster met veel knoppen opent, maar vrij resizen is zeldzaam. Eigenlijk ben ik dat enkel nog bij Celemony Melodyne Editor en Antares Autotune Evo tegengekomen.

Bij de Arturia Moog Modular V2 kun je met de knoppen rechtsboven omschakelen naar verschillende displays en met de plus/min-knoppen kun je het scherm groter of kleiner maken. Waarschijnlijk staat-ie bij jou op de simpele keyboarddisplay.

Het resizen van plug-invensters wordt wel ondersteund in de laatste vst3-standaard van Steinberg, maar er zijn niet zo heel veel plug-ins die aan de vst3-standaard voldoen en het resizen van het venster als optie implementeren. Waarschijnlijk omdat het maken van een plug-in er een gecompliceerder door wordt.

Er is wel een paardenmiddel, en dat is om de schermresolutie van je beeldscherm te verlagen, maar dan wordt meteen alles groter en past er veel minder op het scherm.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com