aanmelden
Vocals manipuleren voor remix
vragen 20-11-2017 08:11
Ik moet een remix maken voor een nieuw nummer waarin de vrouwelijke vocals mij niet kunnen bekoren. Als ik in Ableton Live de vocalen echter zes halve noten naar beneden transpose, krijg ik een zware, maar nog steeds heldere, mannelijke bluesy stem. Maar dan worden alle noten uit de zang wel naar beneden gehaald, waardoor de stem niet meer in dezelfde toonsoort speelt en het niet goed klinkt met alle andere instrumenten. Ik wil de stem echt zo laten klinken, en alle andere instrumenten ook zes halve noten verlagen is geen optie! Is dit op een snelle manier mogelijk met Melodyne of Autotune? Ik weet niet enorm veel van noten en toonsoorten.

Als ik je goed begrijp wil je dus eigenlijk de originele toonhoogte van de vocal behouden, maar het klankkarakter 'mannelijk' maken. Dat betekent dat je eigenlijk alleen de ‘formanten’ wilt manipuleren. Je zou eerst de vocal zes halve noten omlaag kunnen transponeren met de instellingen die je nu hebt, dit omzetten in een nieuwe audiofile en die dan weer met het Complex Pro algoritme van Live met Formants op 100% terug naar de originele toonhoogte gaan. Zal waarschijnlijk wel net ietsje anders klinken dan wat je eerst had. Je kunt ook de Live Vocoder proberen; kies bij Carrier voor Modulator (dus niet External), kies 100 % Depth en enable Enhance. Experimenteer nu met de formantknop tot je een sound krijgt die je bevalt.

Het veranderen van de klankkleur zonder de toonhoogte te beïnvloeden gaat uitstekend met Melodyne. Melodyne Editor werkt als plug-in in Live en de demoversie kun je dertig dagen gebruiken zonder beperkingen: www.celemony.com. Verander in Melodyne de toonhoogte niet, maar experimenteer met de formants tot je een sound krijgt die je bevalt. Echt exact hetzelfde als in je Live set-up met 6 semitones stretch zal het niet klinken, maar misschien vind je iets dat nog beter werkt. Behalve met Melodyne moet het ook met Autotune of Flux Trax lukken.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com