aanmelden
Optimaliseren van Windows
vragen 29-10-2011 13:14
Allereerst wil ik even zeggen dat ik jullie magazine steeds beter vind worden. Zodra ik een nieuwe aflevering van Interface ontvang, krijg ik rode oortjes tijdens het lezen en geeft het mij enorm veel positieve energie. Maar nu mijn vraag: ik heb een computer met Windows 7 Ulitimate Professional 32- en 64-bit, 12GB geheugen en een Intel Core i7 920 2666 MHz. Processor. Hoe moet ik het besturingssysteem instellen zodat het optimaal voor audiobewerking werkt? Ik werk met Cubase Studio 5 als sequencer en gebruik veel plug-ins en sampleplayers. Als ik bijvoorbeeld Rob Papens Subboombass gebruik, levert dat heel snel een cpu-overload op. Ik begrijp dat dit geen eenvoudige vraag is, maar ik weet zeker dat jullie het kunnen uitleggen. Ik denk dat jullie hiermee veel lezers een plezier doen.

Arie Bults

 

Beste Arie,

Je hebt een mooie snelle computer en normaal gesproken is het zo dat je daar, in tegenstelling tot vroeger, qua instellingen weinig aan hoeft te doen om optimale prestaties te behalen! Windows 7 functioneert in dat opzicht ook uitstekend. Als je geen echte problemen tegenkomt, is er ook geen enkele reden om te sleutelen aan de instellingen. Wil je per se toch iets doen, dan kun je hardware die je niet gebruikt, uitschakelen (zoals wifi, webcam). Het is wel altijd verstandig ervoor te zorgen dat niet allerlei onnodige hulpprogramma’s geïnstalleerd worden, dus let op voor alle Google search bars, nieuws-tickers, updatewatchers en ander onnodig spul. Dat soort programma’s bespioneert ook maar al te vaak je activiteiten, dus des te meer reden om ze te deactiveren. Wat er allemaal geïnstalleerd is op dat vlak kun je zien als je ‘msconfig’ intikt in de zoekfunctie van de taakbalk en dan het tabblad ‘Opstarten’ bekijkt. Het is niet altijd even duidelijk wat wat is, en je virusscanner en geluidskaartdriver moet je natuurlijk niet uitzetten, maar talloze andere dingen zijn onnodig of zelfs belastend en kun je wel uitschakelen.Zie https://netsquirrel.com/msconfig/index.html voor meer informatie.

Dat zijn de algemene adviezen, maar de overbelasting met Subboombass in jouw geval is duidelijk abnormaal. Als bij andere plug-ins het verschijnsel niet optreedt, is het dus een probleem met die specifieke plug-in. Een zoektocht op de Rob Papen-website leert dat er een update 1.1 uit is die tot 30% minder processorbelasting veroorzaakt. Ik vermoed dat daarmee je probleem verholpen zal zijn.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com