aanmelden
Samples sneller laden
vragen 29-10-2011 13:20
Ik gebruik Toontrack Superior Drummer en DFH. Mijn probleem is dat het laden van drumkits langer duurt dan ik prettig vind. Hoe kan ik dat versnellen? Waar hangt het vanaf? Gaat het om ram, de processor of iets heel anders? Verder heb ik een drumplug-in gevonden van SPL. Zij verkopen de Transient Designer en de DrumXchanger. Overlappen de functies van DrumXchanger die van Transient Designer?

Bas

 

Beste Bas,

De belangrijkste hardwarefactor bij laden is normaal gezien de harde schijf. Veel winst valt daar meestal niet te behalen, tenzij je een oude of een hele volle en gefragmenteerde harde schijf gebruikt. Wis alle overbodige rommel van de harde schijf en defragmenteer hem, wellicht helpt dat. Mogelijk dat een aparte harde schijf voor de samples de laadtijd kan verkorten, maar echt veel zal het niet zijn. Ik geloof ook dat Toontrack een compressiesysteem gebruikt voor opslag, dus dan helpt een snellere harde schijf nog minder.

Bij vrijwel alle sampleplayer-software is het effectiever om eens te experimenteren met de in de software gebruikte system cache (ook wel pre-loading of disc streaming genoemd − zie handleiding) en het verminderen van de hoeveelheid velocity layers of het gebruik van eco- of lite-versies van de presets, als dat tenminste de sound niet slechter maakt. Op die manier hoeven er veel minder en/of minder vaak data geladen te worden.

Transient Designer en DrumXchanger zijn twee totaal verschillende plug-ins. DrumXchanger is bedoeld om een drumsound uit een met microfoons opgenomen drumkit te vervangen door een sample. Transient Designer is bedoeld om de klank van drums of andere instrumenten frisser en kernachtiger

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com